ESIMERKKINÄ
Oikeusasiamies ei suostu edes antamaan huomautusta Helsingin kaupungin kaavoitusosaston kaavaprosessin prosessivirheestä. Miksi ihmeessä, kun virhe on selkeästi osoitettu tapahtumien päivämäärin ja niihin liittyvillä dokumenteilla? Prosessivirheenä tapauksessa oli asukkaiden kuuleminen jätetty kaavaprosessin alusta pois ja korvattiin "jälkikuulemisella", jonka tuloksena ilmoitettiin, että tehtyjä huomautuksia vastaavia muutoksia ei voida tehdä, koska suunnitelmat ovat jo valmiit.
Tätä kutsutaan nimellä "prosessivirhe = menettelyvirhe", joka on jopa peruste purkaa suunnitelma.
HALLINTOLAKI:"50 § Viranomainen voi poistaa virheellisen päätöksensä ja ratkaista asian uudelleen, jos:1) päätös perustuu selvästi virheelliseen tai puutteelliseen selvitykseen; 2) päätös perustuu ilmeisen väärään lain soveltamiseen; 3) päätöstä tehtäessä on tapahtunut menettelyvirhe"
Koko tapaus on kuvattu tässä Blogissa osoitteessa:
https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2019/05/toinen-kantelu-gunillantien.html
MIKSI OIKEUSASIAMIES PUOLUSTAA VIRKAMIEHIÄ EIKÄ LAKIA, EIKÄ KAUPUNKIMME ASUKKAITA?
Oikeusasiamiehen moraalia ja oikeuskäsitystä valoittaakseni, nostan esiin vanhan tapauksen, joka kertoo apulaisoikeusasiamiehen suhtautumisesta lakiin.
Törmäsin vanhaan tapaukseen jossa toimeaan edelleen hoitavan apulaisoikeusasiamiehen alihintaisesta tonttikaupasta todettiin poliisin toimesta, että se ei ole rikos. Oikeudenvalvoja saa edelleen jatkaa toimeaan oikeuden toteutumisen valvojana vaikka on todistanut itse olevansa vilpillinen omissa teoissaan.
Vapauttava päätös saatiin nopeasti jo samana vuonna. Poliisin tutkimattajättämispäätös
perustui toteamukseen, että rikosta ei ole tapahtunut, koska kauppasumma eroaa käyvästä tontin arvosta ainoastaan 300 euroa.
Tämä tosin ei pidä paikkaansa todellisuuden valossa.
Apulaisoikeusasiamies Sakslin osti miehensä kanssa tontin Sipoon saaristosta vuonna 2008 ja oli maksanut 4000 neliön pinta-alasta 1000 euroa. Millä perusteella poliisi olikaan arvioittanut/arvioinnut tonttien hinnat Sipoossa?
Minä saan tontin todellisen arvon ja toteutuneen hinnan eroksi noin 28.000 euroa, joka ei ole enää vähäinen, ja täyttäisi oletettavasti tahallisen harhauttamisen kriteerin. Tapaus on myös malliesimerkki korkean virka-aseman väärinkäytöstä.
Vuonna 2008 vapaa-ajan rantatontin neliöhinta oli Etelä-Suomessa keskimäärin n. 7,5-8 euroa m2
Tämän hinnan mukaan 4000 neliötä maksaisi 32.000 euroa.
Tämä hinta ei ota huomioon Sipoon saariston ja rantatontin arvon merkitystä mutta antaa viitettä poliisin arvion heikkoudesta, tai tahdosta pyytää todellinen hinta-arvio vuoden 2008 vapaa-ajan tonttihinnoista kyseisellä alueella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti