perjantai 5. helmikuuta 2016

Helsinkiä ei suunnitella enää autoystävälliseksiHS mielipide 2.2.2016
Helsinkiä ei enää suunnitella vain autojen ehdolla

Otso Kivekäs vihreiden kaupunginvaltuutettu, Pyöräliiton puheenjohtaja vastasi porvoolaisen Anna-Stina Nykäsen kirjoitukseen 31.1. jossa Nykänen oli huolissaan Helsingin uudesta kaavasta ja sen pyörätiepainotteisuudesta, sekä bulevardirakentamisesta.

On ilman muuta hyvä, että polkupyöräily mahdollistetaan ja polkupyöräilijän terveyttä turvataan rakentamalla pyöräteitä. Vaihtoehtoisia, energiaa (öljy ja sähkö) säästäviä liikkumisen välineitä on järkevää suosia.
Uutta kaavaehdotusta lukiessani, tulin Nykäsen kanssa aivan samaan vaikutelmaan Helsingin muuttamisesta pyöräilykaupungiksi. Nimenomaan pakottamalla autoilijat julkisiin liikennevälineisiin tai polkupyörien ostoon. ”Baanat” sujahtelivat kaavan mainoslauseissa sinne sun tänne sieltä sun täältä mutta autojen kulkureittejä ”Bulevardeja” rakennettiin ja kuristettiin tasoristeyksin ja liikennevalosumin. Neljä kaistaa ei auta jos ne kaikki seisovat.
Kun tämä tilanne viedään (Bulevardi) Helsingin Laajasaloon, joka on saari, ajatus ja sen vaikutus on todella onneton. Nykyiselläänkin ruuhkaliikenne saarelta yhtä siltaa ja Herttoniemen liikennevalomerta vastaan, on turhauttavaa. Toivon, etten ole näkemässä ja kokemassa mitä Bulevardin liikenneruuhkat tulevat aiheuttamaan uuden kaavan toteutuessa. Täytyykö aamuherätystä siirtää tuntia aikaisemmaksi. Onneksi itse olen jo eläkkeellä ja Otso Kivekäs, jos asuisi Laajasalossa, omistaa ilmeisimmin polkupyörän ja voi ”sujahtaa” uutta pyöräilysiltaa Hakaniemeen tai Krunikaan. Ikääntyvien Laajasalolaisten on syytä muuttaa pois saarelta, koska kohta he eivät sieltä enää pääse esim. Myllypuron sairaalaan kuin taksilla. Ruuhkissa voi viihdyttäytyä kuuntelemalla seisovan taksin taksamittarin tikitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti