keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Voi populisteja voi...Trumpin tosi-TV ohjelma: ”Haluatko presidentiksi?”

En ole koskaan pitänyt Trumpista tai Trumpin tavasta viestiä mutta kuvittelin, että hän ryhdistäytyy viimeistään presidentiksi nimittämisensä jälkeen. Turha toive. Päättömiä twiittejä sinkoilee verkkoon jatkuvasti. Hän uskoo ilmeisesti edelleen olevansa vain tosi-TV ohjelmassa?

Toivoa sopii, että suomalaiset poliitikot ja nimenomaan heidän äänestäjänsä, oppisivat jotain Amerikan ja Englannin tapahtumista ja unohtaisivat seuraavissa vaaleissa populistit tai että äänestäjät ainakin oppivat tunnistamaan populistiset palturipuheet. Toisaalta, maa saa sellaiset johtajat jotka se ansaitsee. On vain surullista ansaita nyt jo nähdyn kaltaisia johtajia jos kansa ei tästä viisastu.

Trump ja se vaarallinen ”nappi”

Miten maailma makaa kun kahden supervallan (oikeastaan kolmen) päämiehinä on täysin arvaamattomat ja totuutta vieroksuvat henkilöt? Kuinka millään kansainvälisellä sopimuspaperilla johon nämä ”hengen ystävykset” nimensä laittavat, voisi olla minkäänlaista arvoa?

Joku amerikkalainen republikaani (en laittanut nimeä ylös) sanoi Trumpin vaalikampanjan aikana, että hän äänestää Clintonia sen vuoksi, että ei halua päästää Trumppia istumaan siihen ”napin” äärelle. Sanakäänteet taisivat olla hieman ronskimmat mutta asia on sama.

Odotan Trumpilta kauhulla seuraavaa twiittiä (tietysti usaksi):
”Mikä tää punanen nappi oikeen on? Oho.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti