tiistai 5. helmikuuta 2019

Laajasalon raitiovaunuvarikko on ympäristökatastrofi


Kymp-lautakunnan (Kaupungin ympäristösuunnittelulautakunta) listalla oleva Laajasalon varikko on virheinvestointi ja ympäristökatastrofi. Jatkamalla raitiotie Laajasalontietä Herttoniemeen säästyisi 50 miljoonaa euroa ja palvelu paranisi. Laajasalon liikuntapuistoa voisi silloin kehittää asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Suunnitelma Laajasalon liikuntapuistoon on hirviömäinen, sen korkeus on 45 metriä vastaten 15-kerroksista rakennusta. Massiivisen kompleksin  sijainti kulttuurihistoriallisesti ja maisemakulttuurillisesti arvokkaassa kartanoympäristössä on brutaali. Tehty ”kiiltokuvasuunnitelma” antaa aivan väärän kuvan todellisuudesta. Laajasalon asukkaille tärkeän ja keskeisen liikuntapuiston tuhoaminen olisi  täysin vastuutonta. Selvityksissään virkahenkilöt antavat väärää tietoa ja kaunistelevat totuuksia. Odotamme luottamushenkilöiltä todellista asioihin paneutumista ja rohkeutta.
Annamme mielellämme lisätietoja.
Koirasaarentien kaavan kerroslukuja tulee tarkistaa reilusti alaspäin. Eteläpuolen pientalokortteleissa maksimissaan 2-3 kerrosta. Kaupunki on luvannut säilyttää Laajasalon pientaloalueet. Nyt yritetään työntää pientalokortteliin 6-kerroksisia kerrostaloja.
Mika Penttinen
puheenjohtaja
Laajasalon pienkiinteistöyhdistys ry
p. 050 5178283, mika.penttinen(ät)kp-ark.fi
korva (ät) @-merkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti