sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Jumalanpilkka, profeetan pilkka ja sen kostajat

Tämän artikkelin voi osoittaa yltävän myös politiikkaan ja propagandaan, koska uskonto on ollut kautta aikojen osa poliittista valtaa, propagandakoneistoa ja kansalaisten hallitsemista.

15.02.2015
Jälleen kerran, Tanskan Østerbron ja Ranskan Je suis Charlie rankaisu-terrorismi-uutisten valossa, olen ihmetellyt, että eivätkö nuo kaikkivaltiaat, kaiken voivat ja ylimaalliset jumalat olekaan ihmisen yläpuolella?
Muistamme myös hyvin vuonna 1988 Saatanallisten säkeiden kirjoittajan Salman Rushdien saaman ”maallis-taivaallisten sotajoukkojen” langettaman kuolemantuomion.

Suomi ei jää toiseksi asiassa, vaikka keinot ovat toki ”laillisemmat” ja kenties piirun verran sivistyneemmät täällä.
Ainakin ikääntyneempi sukupolvi muistaa, tapaukset: ”Sikamessias”  joka oli kuvataiteilija Harro Koskisen nykytaiteen teos vuodelta 1969, sekä Hannu Salaman ”Juhannustanssit” vuodelta 1964. Tarvittiin maallisia tuomareita avuksi, kun itse Jumala jota kuulemma pilkattiin (eihän tuota voi todistaa edes tapahtuneeksi, ei Jumala välttämättä noin pikkumainen ole), ei pystynyt itseään puolustamaan vain käänsi armollisesti toisenkin poskensa.
Tosin, kuten tiedämme, osa maallista tuomiokuntaa, on jo monesti todistanut olevansa kaikkien lakien ja jumalien yläpuolella tahraamalla oman tuomarinvalan, sekä pappisvalan velvoitteet ja oman ammattikuntansa maineen. Sitä kautta he ovat julkisesti kieltäneen oman Jumalansa, uskontonsa ja moraalinsa, eikä heidän tuomioihinsa tai sanaansa tule missään tapauksessa enää luottaa.

Näyttää kaiken tapahtuneen johdosta siltä, että on olemassa jokaisessa tapauksessa ja jokaisen Jumalan kohdalla, Jumalan yläpuolelle asettunut johtava uskonkiihkoilija joukko joka riistää jumalilta niiden tuomiovallan omiin käsiin. Sellainen vaikuttaa hyvin epäkunnioittavalta ja jopa uskottomalta, Jumalaa tai hänen profeettaansa kohtaan jota Jumalan itsensä tulisi suojella.

Nuo tuomarit ja kostajat eivät siis oikeasti luota Jumalaan ja hänen oikeuteensa vaan ottavat oikeuden omiin käsiinsä, oman maallisen vallanhimonsa ja verenhimonsa kannustamana.
Eikö Jumalan ego ole maailmanlaajuinen? Noiden ”uskonruhtinaiden” ego yltää tuskin omaa vatsaa tai nenänpäätä pidemmälle.

Imaamien sotajoukoilleen lupaama paratiisi tässäkään heidän julistamassa jumalaisessa sodassa tuskin toteutuu jos heidän jumalansa Allah (se yksi Jumala) on oikeamielinen. Tosin, eihän Jumalan mieltä kannata mennä, kenenkään hänen luomansa, arvioimaan.
Ei edes hänen oman sanansa selittäjien.

En ole minkään uskontokunnan jäsen, enkä dogmin asiantuntija. Kuuntelen ainoastaan järjen ääntä ja kannatan puolueettomuutta ja rauhaa uskontokuntienkin välille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti