keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Berlusconistako presidentiksi?

Terveisiä Roomasta.
Seurasin aamuisin italian uutislähetyksiä ja kuulin kummia. Berlusconi oli ollut tyrkyllä presidentiksi? Suomen uutisvuo ei ollut kovi ahkerasti asiaa ilmi tuonnut. En ainakaan itse ollut siitä Suomessa kuullut tai lukenut mainittavan. Ehkä Italian presidentti ei ole kovinkaan poliittisesti merkittävä henkilö ja uutisointi on siksi jäänyt järisyttävämpien juttujen alle.

Suomessa presidenttiyteen tarvitaan hyvämaineinen Suomen kansalainen mutta tuo tapa ei liene voimassa Italiassa italian kansalaisten suhteen?

Aiheesta uutisoi myös tammikuussa The Guardian: http://www.theguardian.com/world/2015/jan/29/italy-search-new-president-berlusconi-renzi

Seuraava Guardianin helmikuun uutinen kertoo, että onneksi tuo yritys epäonnistui: http://www.theguardian.com/world/2015/feb/02/italian-pm-matteo-renzi-silvio-berlusconi-new-president-sergio-mattarella

Vaikuttaa sittenkin siltä, että demokratia ja oikeus toimii Italiassa. Hyvä niin.
Sergio Mattarellalla ainakin on erinomainen maine kansenvälisestikin. Tämä Sisilialainen tuomari on yksi Berlusconin merkittävimmistä vastustajista.

Berlusconin tuomiosta, helmikuun 2. päivän uutisessa, Guardian mainitsee lyhyesti:
"The only piece of good news for Berlusconi on Monday came from a judge who reduced the current sentence he is serving by 45 days. Berlusconi had been granted a reprieve from his four-year sentence when he was ordered in 2014 to do community service for one year instead."

Mitähän Silvio yhteiskuntapalvelussaan tekee Italian kansalaisten hyödyksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti