torstai 16. huhtikuuta 2015

Pieniä vihreitä miehiä Kanervan vaalitilaisuudessa?Venäjämieliset keskeyttivät Kanervan puheen Turussa - ”Harvinaisen aggressiivinen tilaisuus”
Lähialue|Turun Sanomat 16.4.2015 20:24 HS kommentoi kirjoitusta 17.4.

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/759186/Venajamieliset+keskeyttivat+Kanervan+puheen+Turussa++Harvinaisen+aggressiivinen+tilaisuus
  
"Kanervan mukaan paikalle tulleet häiriköt olivat suomalaisia."

Tämänkin uutisen tarkastelussa tarvitaan runsaasti medianlukutaitoa. Oliko tämä Kanervan vaalitemppu huomion saamiseksi? Politiikassa tuntuu kaikki olevan luvallista.
 
Ottamatta kantaa siihen, onko tilaisuus Kokoomuksen, vai jonkun muun puolueen, on Suomen kansalaisilta ala-arvoista moraalia osoittavaa, mennä Venäjän kelkkaan ulkopolitiikkaa käsittelevässä tilaisuudessa, edes vaalitemppuna.

Muinoin Neuvostoliitto sai myös vetoapua Suomen Kommunisteilta, Suomen liittämiseksi itseensä. Onko tämä muutaman henkilön ryhmä yrittämässä nyt samaa? Onko Putinin Venäjä niin houkutteleva, vai erehtyykö Kanerva vain luulemaan pieniä vihreitä miehiä suomalaisiksi? Olivatko miehet hänelle tuttuja? Olivatko miehet poliisille tuttuja? Kuka muu kuin Kanerva, todensi oikeasti miesten kansalaisuuden?
 
Tosin, suomalaiset ovat tunnetusti olleet, kautta aikojen, oman pesänsä likaajia ja maansa myyjiä.
Tänä päivänäkin Venäjän rajan käytöstä poistuneita rajavartioiden rakennuksia on myyty venäläisille iloisesti. Niistä on helppo ponnistaa pelastamaan väärinkohdeltuja venäläislapsia tarpeen tullen (vapaaehtoisvoimin). Suomessa herätään hämäläisen hitaasti arkirealismiin Venäjän naapurina. Pelottelua ei tarvita mutta järjenkäyttökään ei ole kiellettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti