sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uusi ylikaavoitusalue Helsingissä

GUNILLANTIEN ja REIHERINTIEN KAAVAA MUUTETAAN JÄLLEEN KERROSNELIÖITÄ JA KERROSMÄÄRÄÄ LISÄÄMÄLLÄ
Edellinen kaava (2017 - josta jo valitettin ja kerrosmäärä putosi) kertoo, että alueelle saa rakentaa 5 kerrosta ja 8600 asuinkerrosneliötä ja uudessa kaavassa (2017) tavoitteena on rakentaa 7 kerrosta ja 11 250 kerrosneliötä. Tämä on jälleen tarkoituksellinen ylilyönti jossa metsästetään kaavoittajalle bonusrahaa ylimääräisistä asuinneliöistä (yksi palkan lisän peruste) ja Laajasaloon mahdollisimman täyteen rakennettua ympäristöä. Keväällä 2016 on ollut "salainen", siis ei avoin, suunnittelukilpailu jonka voitti, tietysti, alueen eniten ylirakentanut ehdotus.
Rakennuttajiksi on valittu Kojamo Oy ja SSR. Hinnasta tai muista perusteista ei puhuta paitsi, että huomiota on kiinnitetty rakentamisen kohtuuhintaisuuteen. Kohtuuhintaisuus on tunnetusti suhteellinen käsite. Ei rakennutttaja kannattavuudestaan ainakaan luovu.
Talot on tarkoitettu ilmeisimmin edullisiksi vuora-asunnoiksi ja toki sellaisia tarvitaan mutta ei ympäristön nykyisten asukkaiden kustannuksella.
Kaavoittajalle on useampaankin otteeseen huomautettu pientaloalueen reuna-alueiden matalammasta kerrostalorakentamisesta. Tämä viesti ei ole näyttänyt menevän perille, tai se pyritään tehokkaasti unohtamaan.

TERVETULOA KUULEMAAN MITEN KAAVOITTAJA SELITTÄÄ YLIKAAVOITUSTAAN PIENTALOALUEEN KYLJESSÄ.
Laajasalon kirkossa asiaa puidaan 8.1. klo 18-20. Sitä ennen tuossa tontilla Reiherintie 11 klo 17-17:45 kaavoittajan edustaja kertoo jotakin rakennuspaikkaan liittyvää. Rakennusten paikalla on nyt metsäinen kallio. Talot rakennetaan kiinni Reiherintiehen ja pihoille ajo on Gunillantien puolelta.

Edellinen ja uusi kaavaehdotus rinnastettuna Reiherintielle: http://webcag.fi/laajasalonpienkiinteisto/reiherintiekaavoitus.htm

Edellisiä ylikaavoituskohteita Laajasalossa:
Vartiosaaren virkistysalueen kaavoittaminen, Raitiovaunuhallien suunnitelma urheilupuiston- uimarannan alueelle,
http://webcag.fi/laajasalonpienkiinteisto/ratikkahallit.htm
Kruunuvuorenrannan pientalojen rakentaminen kerrostaloiksi,
http://webcag.fi/laajasalonpienkiinteisto/KruunuvuorenrantaKaavat2017.html

Tämä teksti on lähetetty myös Helsingin kaavoitusta vetävälle Anni Sinnemäelle tiedoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti