tiistai 1. marraskuuta 2016

Helsingin yleiskaava äänestettiin läpi 27.10.-28.10.2016


Helsingin yleiskaava meni nykyisten ja tulevien asukkaiden, sekä kaavasta päättäneiden suruksi läpi 27.10.-28.10.2016


http://www.yleiskaava.fi/ 


Kaavavalitukset eivät ole pelkkää "nimbyilyä" (Veikko Erlanti HS 01.11.2016).
Täytyy ihmetellä päättäjien lyhytnäköisyyttä ja toisaalta lyhytnäköisyydessään heidän harkitsemattomuuttaan päättää vuoden 2050 kaavavarannosta ja liikenneratkaisuista Helsingissä. Kyseessä on arvailuperusteinen ja ”löysä” yleiskaava. Mikään ennakkotutkimus ei näytä tositilannetta puolen vuosisadan päähän.

Kun kaavan esittelytekstiä tarkastelee, tulee vankka vaikutelma, että tässä on tehty päätöstä tukevasti jalat irti maasta, eli kaavapäätöksen tulevien vaikutusten arviointi on jäänyt selvittämättä ja käsittelemättä ikävimmiltä seuraamuksiltaan tai ne on tarkoituksella haudattu tarkoitushakuisen mainossanahelinän alle.

Yksi arvattavissa oleva vaikutus on tulevat kunnallisvaalit. Suuret joukot nykyisten päättäjien äänestäjistä tarkistavat uudelleen kantansa, ketä kannattaa nostaa tekemään Helsingin kaavoituspäätöksiä vastaisuudessa. Nyt alkaa valitusprosessi ja sen jälkeen vasta todellisten osakaavojen laadinta ja niiden valitusprosessit joita ilmeisesti nostetaan runsaasti.

Harkitsemattoman kaavapäätöksen hyväksyneet, eli syyllisten luettelo löytyy tästä alla olevasta linkistä.

”Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäelle (vihr.) uuden yleiskaavan hyväksyminen on työvoitto.”  Helsingin Vihreät ovat olleet vetämässä tätä puistoalueiden ja virkistysalueiden rakentamisprojektia. Kaupunki on tässä laitettu ihmistä vastaan kaupungin keuhkoja tuhoamalla. Melkoisen musta lehti Vihreiden historiaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti