keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Nuorilla pareilla ei ole varaa eikä uskallusta hankkia lapsia
Ei ole mitään syytä ihmetellä miksi Suomen lapsiluku vähenee.

Yhtälö on hyvin selkeä. Ensimmäinen syy on pätkätyöt.
Kun nuorilla ei ole pysyvää työpaikkaa, he eivät uskalla ryhtyä mihinkään kauaskantoiseen, kuten perhesuunnittelu. Jopa sinkkusuhteet ovat taloudellisesti turvallisempia kuin avioliitto. Ei tarvitse vastata esim. toisen työttömyydestä. Ei henkisesti eikä taloudellisesti. Lapsettoman sinkkuperheen eroaminenkin on edullisempaa jos ero sitten eteen tulee, mikä ei taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle pariskunnalle ole kovinkaan outoa. Suurin osa perheriidoista koskee perheen taloutta.

Toinen syy on hallituksen ja erikoisesti Sipilän toitottama yrittäjyys.
Jos on aikeita perustaa yritys, ei ole varaa enää mihinkään muuhun. Epävarman uuden yrityksen turvin ja yrityksen perustamiseen tarvittavan lainan rasittamina, ei perusteta perhettä eikä missään tapauksessa hankita lapsia jotka veisivät yrittäjäperheeltä työajan. Yrittäminen on normaalioloissakin yrityksen perustajalle työtä vuorotta, saati sitten näin lama-aikaan, kun kaikki on tiukempaa ja asiakkaat harvassa.

Kolmas ongelma on asuntojen kalleus, asuipa sitten vuokralla tai omistusasunnossa jos yleensä asunnon onnistuu saamaan. Siellä missä vaikkapa pätkätöitä on, ei ole kohtuuhintaista asuntoa tarjolla.
Perhettä ei perusteta ilman asuntoa nykyaikana.
Yksinäinen nainen tai mies voi asua kimppakämpässä, pariskunnalle se on hankalampaa. Ryhmäasuminen on erinomainen ehkäisykeino, kun omaa rauhaa ei pareilla juuri ole.
Ennen perhe lisääntyi ehkäisyn hankaluuden tai puutteen vuoksi, nykyään asiat ovat toisin.

Keskusta-Kokoomushallitus ei ajattele asioita ihan näin pitkälle. Heille riittää, että tilapäistä edullista työvoimaa on saatavissa aina kun yrityksille työvoiman tarvetta tulee, jos tulee.
Varakkailla on varaa ostaa eläkevakuutuksia ja sijoittaa vanhuuden varalle. Näitä mahdollisuuksia köyhemmällä kansanosalla ei ole, mutta mitäpä heistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti