keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Medialukutaitoa ja aseidenkalistelu-uutisia joka tuutista18.3.2015
YLE ja HS kertoivat jo maanantaina, Putinin löydyttyä, Venäjän aloittaneen laajat pariviikkoiset sotaharjoitukset (38 000 sotilasta). Harjoituksia käydään länsirajoilla ja pohjoisessa Kuolan niemimaan alueilla. Kalingrad mainittiin Venäjän asearsenaalin sijoittelun yhteydessä myös (Puolan naapurissa ja Puola on mukana Northern Griffin harjoituksissa).

Ainakin pohjoisen rintaman harjoitus on ilmi selvästi kohdennettu Lapin, muutaman Euroopan maan yhteisten erikoisjoukkojen harjoitusta vastaan (600 sotilasta). Enontekiö – Ivalo alueella on menossa Aarnikotka / Northern Griffin – harjoitus, jolle Suomi on tarjonnut pelikentän. Northern Griffin on ollut jo jonkin aikaa toistuva harjoitus mutta nyt tilanne on toinen ja kaikki treenit otetaan Venäjällä provokaatioina ja niihin myös provosoidutaan kärkkäästi. ”Me too”.

Media on nostanut esiin myös EU:n yhteisen puolustuksen puheenaiheisiin. Kun tähän lisätään vielä öljyn uusi hinnan lasku, voidaan päätellä, että ennestäänkin kiristyneissä, Länsimaitten Venäjäsuhteissa on alkanut uusi, entistä rankempi takatalvi. 

Aseiden kalistelu Venäjän puolella on sisältänyt useita viittauksia ydinaseiden käytön mahdollisuuteen. Kuka täysjärkinen poliitikko aloittaisi ydinsodan? No ei kukaan, mutta kenties joukossa ei enää ole mukana johtajaa jolla olisi kaikki kohdallaan. Arvaamaton ja epäluotettava käytös ei voi rakentaa luottamusta kansan johtajaan.
Muistamme erinomaisesti vielä Hitlerin joka johti sotaansa paksuseinäisessä bunkkerissaan, joka sittemmin päätyi hänen omaksi haudakseen. Ihminen ei näytä viisastuvan eläinlajina ja historialla on taipumus toistaa itseään.

Aarnikotka on Pommerin vanha tunnus. Pommeri oli Saksan ja Puolan alueella sijainnut valtakunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti