sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tuomioja, kokenein ministeri ja erinomainen ulkoministeri näinä Euroopan vaikeina aikoina

Vierailin Tuomiojan kirja-kirppiksellä tänään 8.3.15
Hän jakoi naistenpäivä-ruusuja ja myi vanhoja kirjojaan.
Ostin kolme: Marx & Lennon, Joey Green. Hauskoja vertauksia molempien ajattelijoiden teksteihin, Assange, David Leigh & Luke Harding, suomennos Arto Konttinen, sekä Erkki Tuomioja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka anno 2004. Viimeksi mainittua on historiallisessa mielessä yhtä mielenkiintoista lukea, kuin Tuomiojan päiväkirjoja vuosilta 1991-1994.


YLE uutiset: Suomalaiset antavat ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) hallituksen ministereistä parhaan kouluarvosanan, selviää Ylen kyselystä. Hallituksen samalla kokenein ministeri saa arvosanan 7,4. Tuomioja on ollut ministerinä eri hallitusten aikana 4 279 päivää.
”Positiivisesta palautteesta pitää olla iloinen, varsinkin kun politiikassa saa joskus aikalailla muun laistakin. Tämä on kuitenkin kollektiivityötä niin hallituksessa kuin ministeriössä. Otan tämän myöskin luottamuslauseena ministeriölleni”, toteaa Tuomioja vaatimattomasti.


Tuomiojaa voisi verrata Platonin filosofihallitsijaan. Mies korkealla moraalilla, tässä maailmantilanteessa erittäin vaativassa tehtävässä. Joskus vaikuttaa myös siltä, että hän painii ongelmien kanssa kovin yksin. Sellainen on kuluttavaa. Ulkoministerin työssä tarvitaan tukea, ei kampitusyrityksiä.

Toivotan hänelle vilpittömästi voimia tehtävässään, ulkopoliittisesti erittäin vaikeana aikana.

1 kommentti:

  1. Teoksesta Marx & Lennon, Joey Green - Teosta tuntemattomille, kyseessä on siis Groucho Marx ;) Hänen tekstinsä ovat huomattavasti hauskempia.

    VastaaPoista