tiistai 3. maaliskuuta 2015

Melkohiljaista viestintääSuomi-Venäjä maaottelu on ottanut viestintäsodassa uuden askeleen.
HS tiistaina 3.3.2015 kertoo pikkujutullaan ”Yhdysvaltalainen sotilaskone hämmästytti lentoasemalla”, kuinka Yhdysvaltalainen ilmatankkauskone oli laskeutunut Helsinki-Vantaan lentokentälle.
Tällä kerrottiin kuiskaamalla Venäjälle, Venäjän Suomen suuntaisen uhittelun vastapainoksi, että on meillä kavereita vaikka ei Natossa oltaisikaan. Kuvan oli napannut ”lukija”.
Muistamme hyvin viellä edelliset uutiset Venäjän joukkojen tuomisesta Suomen pohjoiselle rajaseudulle ja Suomen osallistumisesta Viron  ja USA:n yhteiseen harjoitukseen josta oli hieman "huonosti" Suomea ja Suomessa informoitu.

Samassa lehdessä oli pikku-uutinen jossa venäläinen sotilas kertoi Novaja Gazetan (joka on siis vielä toistaiseksi ainut vapaa viestintäkanava Venäjällä) mukaan joutuneensa vasten tahtoaan Ukrainaa tukeviin, Venäjältä komennettuihin joukkoihin. Hän on ilmeisimmin (sodassako?) haavoittunut vaiko sairastunut, koska häntä haastateltiin sairaalassa.

Edelleen samassa lehdessä on myös uutinen ”Suomen aseviennistä” Ukrainaan.  Kyse oli Noptelin etäisyydenmittalaitteista, jotka Venäjän ulkoministeriö oli tulkinnut asevienniksi.
Etäisyyden mittalaitteesta ei saa asetta kuin tekemällä. Venäjän suurlähetystöä ei kuitenkaan ole suuremmin huolestuttanut Venäjän todellisen sotakaluston ja miesten vienti Ukrainan separatistien tueksi. Venäjähän ei ole sodan osapuoli.
Venäjän vastaviestintä vaikuttaa nyt jo epätoivoiselta.
Suomen ulkoministeriö ja ulkoministeri Tuomioja ei näe etäisyysmittareissa todellista sotilaallista uhkaa Venäjälle tai separatisteille, eikä näe niitä missään tapauksessa sotakalustona.

Eilen saapui Ruotsin kuningaspari vierailulle Helsinkiin, joka osaltaan kertoo Suomen hyvistä suhteista läntiseen isoon veljeensä. Hesarissa oli vierailusta näyttävä artikkeli 4.3.20185 eli tänään.
Suomen presidentti Niinistö haikaili kuninkaan komeaa asepukua. Toivotaan, ettei koskaan joudu sellaista ylleen vetämään edes edustustilaisuuksissa.

  
Näitä artikkeleita on tutkittu varmasti tarkoin niin idässä kuin lännessäkin.
Tämä on viestintäsotaa, joka kertoo mitä oikeasti Suomessa asioista ajatellaan ja millaista viestiä halutaan sodan osapuolille, USA:lle ja ympäristövaltioille viestiä.

Novaja Gazetasta poimittuna kevyt välipala:
”An American:
- We have Barack Obama, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash.
A Russian:
- We have Vladimir Putin, no wonder, no hope and no cash.”

I do not forget my English speaking readers ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti