torstai 26. maaliskuuta 2015

Suomen harjoittama viestintä ja kylmä sota24.3.2015 YLE Radio Suomi Ajantasa "Lentoharjoitus ja hyvinvointivaltio"

Mielenkiintoinen keskustelu aiheesta:
Suomen harjoittama viestintä ja kylmä sota, löytyy YLE Areenasta toistaiseksi.

Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat ovat mukana. Harjoitus kulkee nimellä "Training event" = Lentokoulutustapahtuma.
Mitä harjoitustapahtuma tarkoittaa?
Lähetyksessä haastateltiin mm. everstiluutnantti Antti Koskelaa, Satakunnan lennostosta.

Poliittinen tilanne Pertti Salolainen ja Jussi Niinistö: Mm. Ämarin yhteisharjoituksista ja niiden kutsu-epäselvyyksistä.
Miksi ei menty mukaan? Normaalia harjoitustoimintaa jota on harjoitettu aiemminkin ja säännöllisesti. Ei mitään varsinaista syytä olla pois, paitsi tämän hetkinen poliittinen tilanne. Herättää suuremman kysymyksen, että miksi ei voitu mennä.

Haastattelussa käsiteltiin myös UTVA-vuoto Ämarin tapauksessa. Jussi Niinistö: "Vuodon selvittämisen vastuu on tasavallan presidentillä". 
Ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta on Suomen ulkopoliittisen päätöksen teon ydin josta EI tulisi syntyä tietovuotoa.

HK: Kuinka suuriin moraalittomuuksiin ja Suomen turvallisuuden heikentämiseen, voidaankaan yltää Suomessa vain sisäpoliittisen pelin tarkoituksessa? Täytyykö tällä alueella tapahtua jotakin todella katastrofaalista, että ulkopolitiikan sisäpiirille tarkoitetut tiedot ymmärretään salaisiksi Suomessa? Toisinaan vaikuttaa, että olemme valinneet päättäjiksemme idiootteja ja veronmaksajina olemme maksamassa, näiden idioottien keskinäisen poliittisen pelin tuottamia "laskuja", jotka eivät ole mahdollisesti kriittisessä vaiheessa enää edes rahallisesti korvattavissa. Viittaan tässä myös aiempaan Erkki Tuomiojan, Venäjän pakotepäätösten odottamista kannattavan "eriävän mielipiteen" synnyttäneeseen kohuun, joka oli myös salainen tieto ja levisi samalla tavoin tietovuotona. Haastattelussa mainittiin sisäpoliittisestikin arka verkkovakoiluskandaali ulkoministeriössä, josta tieto kulki uutisten kautta päättäjille. Onko tämä päättäjiemme valitsema uusi tiedotuskäytäntö?

Pertti Salolainen on kiinnittänyt huomiota, että meidän virkakoneistosta, eri tahoilta, vuotaa tietoja. Olisi tärkeää, että näitä tapauksia selvitetään.

HK: Onko tämä vain poliittista sanahelinää, eli on ”tärkeää”, mutta ei varmasti selvitetä koskaan? Seuraan mielenkiinnolla selvittelyä jos sellaista jossain ilmenee.

Vuotaako meidän korkeimmat turvallisuudesta päättävät elimet kuin seula. Erittäin kiitollisia ovat kaikki meidän vahingoittamista harkitsevat valtiot ja niiden strateginen johto. Suomeen ei tarvitse lähettää vakoilijoita, täältä saa salaisimmatkin tiedot lukemalla lehtiä tai kuuntelemalla uutisia.

Lentotukialus-vierailusta

Heinäluoma kysyy: "Mitä viestiä Haglund viestittää ja kenelle, vierailemalla USA:n lentotukialuksella?". Haglund on todennut YLE uutisille, että "Häntä ei huolestuta mitä Venäjällä ajatellaan hänen esiintymisestään Yhdysvaltojen suurimmalla lentotukialuksella".

Pertti Salolainen toteaa, että kutsu oli lähetetty: Isolle-Britanialle, Ruotsille ja Suomelle. "Olisi ollut todella ikävä viesti jos Suomi olisi jäänyt pois sellaisesta tilanteesta johon myös Ruotsi oli kutsuttu" (ja oli paikalla).

Taustaa
 
HK: Täytyy muistaa taustoina, että myös NATO harjoitteli samoihin aikoihin pohjois-Norjassa ja Venäjällä oli laajat sotaharjoitukset Viron ja Suomen rajojen läheisyydessä. Suomen kannalta Kuolan niemimaan seudun harjoitus oli kalustoltaan runsas ja miesvoimainen. Mm. Venäjän ydinaseistus on alueelle vahvasti painottunutta.

Aseet kalisevat ja Suomi vuotaa iloisesti ulkopoliittisesti arkaluontoista tietoa.
Onnea matkaan, sitä tarvitaan kun järki puuttuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti