torstai 3. lokakuuta 2024

STARLINK VALUI VENÄJÄLLE

Länsimaiset laitemyyjät eivät halua ottaa vastuuta Venäjälle valuvista Starlink-laitteista.

Laitteet ovet olleet Ukrainalle viestintäylivoimaa, joka nyt on menetetty länsitoimittajien rahanahneuden ja typeryyden vuoksi. Laitteita voidaan käyttää myös Venäjän mahdollisissa muissa Länsi-Euroopan maihin kohdistuvassa iskussa, jolloin Starlinkatut täsmäohjukset osuvat myös niitä myyneisiin laitetoimittajiin.

________________Suomen Kuvalehti---------------------------

Ukrainan sota

30.9.2024

Teksti Hannu Pesonen

LAINAUS ARTIKKELISTA

https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/ukrainan-etulinjan-tarkea-viestintaetu-murenee-elon-muskin-yhtion-starlink-laitteita-paatyy-venajan-armeijalle/?shared=1302687-8a98dac5-500&utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Ukrainan%20etu

Space X:n Starlink-laitteita Venäjälle

"Yhdysvallat on kieltänyt Starlinkien myynnin Venäjälle. SpaceX on pitänyt Venäjän sekä sen Ukrainalta miehittämät alueet suljettuina Starlink-yhteyksille.

Venäjä on Ukrainan sodan aikana kuitenkin käyttänyt muun muassa Arabiemiraatteja, Armeniaa, Etelä-Afrikkaa, Georgiaa, Kazakstania, Kiinaa, Kirgisiaa, Serbia ja Uzbekistania vientikieltojen kiertämiseen, Yhdysvaltain kauppaministeriö muistuttaa.

Moskova näyttää luoneen keinot ja kanavat, joilla se kiertää sekä Starlinkien myyntikieltoa että käytönestoa, Novaja Gazeta arvioi."