keskiviikko 18. marraskuuta 2020

KYSELYÄ KYSELYN VUOKSI?

Helsingin liikennesuunnittelu lähettää asukkaille omalaatuisia kyselyjä.
Ihmettelin tuon yhden kyselyn tuloksena kirjattua "asukkaat toivovat liikenteen nopeuttamista herttoniemen suuntaan". Tämä tarve on ilman kyselyitäkin itsestään selvyys, koska se on ainoa suunta minne täältä saarelta yleensäkään tällä hetkellä pääsee ja on jatkuvasti remonttien ja rakentamisen alla. Laajasalosta on ainoastaan yksi maantiesilta ja se vie Herttoniemeen.

Ilmeisimmin laajasalolaiset kaipaisivat toimia, ennen kaikkea, itä-suuntaan suuntautuvaa liikennettä parantamaan. Pahimman aamu- ja iltaruuhkat ovat juuri Herttoniemen Linnanrakentajan tien kapeikoissa. Ulkokehälle, Viikkiin, Itikseen ja Itä-väylälle suuntautuva liikenne tökkii pahoin. Nyt paikalla on kaiken lisäksi Laivalahdenkadun risteyksen tietyömaa. Hertsin liittymätyömaa vaikuttaa ikuisuusprojektilta ja Sholbergin korttelin rakentaminen haittaa rankasti myös vliaikaseksi tarkoitettua liikenneyhteyttä itään Itäväylälle.

Jos kyselyllä on tarkoitus antaa kuva, että Helsinki olisi asiasta huolestunut, se ei mene ainakaan minulta läpi. Pikemminkin näen kyselyllä olevan näennäisvaikutelma, että "asukkaat pääsevät vaikuttamaan", toimimme demokraattisesti. Vaikutukset ovat lienee samaa luokkaa, kuin kaavoituksen kuulemisissa, jotka vaikuttavat menevän suoraan paperisilppuriin.

https://www.hsl.fi/hsl/uutiset/uutinen/2020/11/laajasalon-liikkumiskyselyn-tuloksia-asukkaat-toivovat-liikenteen-nopeuttamista-herttoniemen-suuntaan

https://kerrokantasi.hel.fi/linnanrakentajantie2020

https://classic.hsl.fi/laajasalo?fbclid=IwAR0BY0l-Kzgu8LTRKoE97kgsUdjvJmB62-sqX6LDVaMjclgh_iXLS8VueC0

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti