tiistai 26. tammikuuta 2021

Valtion ja kuntien hankintakilpailutus on iso kupla

EILINEN MOT (25.1.2021) kannattaa nostaa tänne muistuttamaan valtion / kuntien instanssien kilpailutuskäytännöistä, joita siis ei ole eikä näytä edes tulevan.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/01/25/sairaalapomoilla-piikki-auki-kasikirjoitus

Nyt on esillä HUS:in kilpailuttamattomat hankinnat. Rikos on todettu mutta mitään todellisia rangaistuksia ei ole tulossa joten homma jatkuu ja jatkuu. Mistä löytyisi stoppi noille hyvävelikonnille, kun valtio / kunta itse (lue poliittiset päättäjät) ei sitä näytä pystyvän tekemään? Kukapa omaan jalkaa ampuisi?

Sairaalatarvikebusiness on todella isoa liiketoimintaa jossa raha liikkuu ja voitot ovat mahtavat. Kilpailutus joko ohitetaan tai teetetään räätäköitynä tietylle toimittajalle. Hyödyt hyvävelikaupoista ropisee jonkun tahon tai henkilön laariin ja hyviä hanoja ei kannata koskaan poliitikkojen tukkia, koska puoluerahoitus on paljolti kiinni yritysten anteliaisuudesta. Kunnallisvaalit on tulossa ja tarvitaan paljon viestintärahaa, jotta päästään takaisin niille palleille, joista voidaan näitä rahahanoja ohjailla.

Puoluerahoituksen ilmoitusrekisteriin ilmoitetut, vähintään 1500 euron tuet vv. 2011-2018

Neljän kärjessä olivat (ilmoitetut vaalituet. Osa edustajista jätti myös ilmoittamatta)
RKP yli 11 miljoonaa euroa (yllättäen. Ihme, etteivät saa tuolla rahalla enempää edustajia? Tästäkin puuttuu epäsuorat tuet. RKP:llä on hyvät suhteen ruotsinkieliseen johtajistoon eri yrityksissä)
KOK n. 5,7 miljoonaa euroa (puuttuu kaikki epäsuora tuki. Kokoomuksella on hyvät yrityssuhteet. Mm. rakennusteollisuuden suuntaan ja mediaaan)
SDP n.3,5 miljoonaa euroa (puuttuu kaikenlainen epäsuora tuki. SDP:llä on myös hyvät yrityssuhteet. Mm. rakennusteollisuuden suuntaan. Osin myös mediaan)
KESK n. 1,8 miljoonaa euroa (puuttuu kaikenlainen epäsuora tuki.Kepulla on hyvät yrityssuhteet. Edellinen hallitus pääministereineen teki runsaasti palveluksia yritysmaailman suuntaan Bernerin ja Sipilän johdolla)
 
MOT:n tutkinta jatkuu ja hyvä niin. Konnat esiin ja kuriin. Julkisuus on ainut jarru jos oikeuslaitos ei halua puuttua toistuviin rikoksiin (jostain käsittämättömästä syystä). On turha uikuttaa, että budjetit paukkuu ja rahat ei riitä. Asialle on myös tehtävä jotakin.
https://yle.fi/uutiset/3-11763290



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti