perjantai 22. tammikuuta 2021

ALIMITTAISTA OPPOSITIOPOLITIIKKAA KOKKAREILTA

Kokoomuksen keulahahmot Vapaavuori (Helsingin pormestari KOK) ja Petteri Orpo, Kokoomuksen PJ. pommittavat hallitusta ja erityisesti Sanna Marinia some-kirjoittelussaan ja viestinnässään lehdistölle. Kokkariveljet yrittävät kerätä pisteitä vaaleihin heikolla menestyksellä.
"Jälkiviisaus on suurinta viisautta", sanoo suomalainen sananlasku. Jälkikäteen arvostelu on helpoin tapa osoittaa oma "erinomaisuutensa".

Mielestäni tämä Kokoomuksen viestintä on todella ala-arvoista oppositiopolitiikkaa jossa on valittu täysin väärä aihe ja kohde.
JOS herrat olisivat itse olleet tilanteessa vetämässä koronavastaisia toimia olisi ilman muuta (Kokoomuksen yrittäjämielisistä lähtökohdista) kaikki liikkuminen ollut mahdollisimman pitkään vapaata (Ruotsin malli ja lopputulos), koska Kokoomus ajattelee lähinnä yrittäjien etua.

Kansalaisten terveys kulkee Kokoomuksessa, ainoastaan terveysalan yksityisten toimijoiden tahtiin ja oppositiopopulismina, sekä vaalipuheissa (kansalaisten etu ei näy teoissa). Tämä on nähty Kokkreiden ollessa hallituskokoonpanoissa. Näiden aikaisempien hallitusten (Kokoomus oli Juha Sipilän (kesk) hallituksen valtiovarainministeripuolue ja Jyrki Kataisen/Alexander Stubbin (kok) hallituksen pääministeripuolue) erinomaisuuden ansiosta on tehty runsaasti hallaa kunnille ja kansalaisille mm. terveydenhoidon alalla yksityisen terveysalan sektorin eduksi. Näiden toimijoiden onnistui ostaa pois kilpailijoitaan ja nostaa hinnoitteluaan markkinoiden keskittyessä ja tulouttaa voittonsa veroparatiisifirmoille. Rahalla saat terveyttä, on Kokoomuksen malli. Köyhistä ja persaukisista vanhuksista ei ole niin väliä.

KOKKARIEN KESKUSTELUN TASO NÄKYY NÄISTÄ MEDIAPOIMINNOISTA:

AAMULEHTI Jami Jokinen
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000007729638.html

Orpo piikittää Marinia rokotehankinnoista: ”Pääministerin tulee ottaa tämä ykkösasiakseen” (KOMMENTTI: avan kun Marinilla se ei ykkösasiana olisi. Orpo tietää enemmän kuin Marini itse ja latelee perään itsestäänselvyyksiä rokotustoimista.)

Kokoomuksen puheenjohtaja virittää kuntavaalien teemaksi maakuntauudistuksen estämistä. Se on hänen mukaansa kuntien elinehto. (KOMMENTTI: tässäkin asiassa Kokoomuksella on oma lehmä ojassa. Helsingin kaupunkia vetävä Kokoomuksen Vapaavuori, on se toinen riidankylväjä jonka mielestä Helsingillä ei ole varaa tukea köyhempiä kuntia terveydenhuollossa. Tyypillistä Kokkariajattelua. Minä ja mun raksafirmakaverit ensin. Hesan täyteenrakentaminen saattaisi hidastua)
”Kuntien rahat viedään, mutta velat jäävät”, (KOMMENTTI: sanoo Orpo ja ilmeisesti Vapaavuoren kanssa kuorossa. Varmaankin päinvastainen tilanne olisi tulossa, jos Kokkarit olisivat vetovastuussa. Kansalaisten onneksi näin ei ole)

"Orpo piikitti Marinia rokotehankinnoista." (KOMMENTTI: oiva sananvalinta toimittajalta. Orpohan olisi hoitanut tämänkin asian paremmin, kuin kukaan muu. Ainakin puheissaan. Samat realitettit ovat jokaisen poliitikon edessä toistoiminnassa. Puheissa niistä ei kannata niin välittää. Hyvin Trumppilaista populismia, jonka Orpo puheessaan itse tuomitsee. Eli sama moska mikä on Trumpin suusta tullut, muuttuu pyhäksi totuudeksi Orpon suussa. Oletko valmis, Orpo tulee ja "pelastaa" Suomen)

Aamulehden kuvatekstissä: Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (edessä) varoittaa populismin vaaroista Yhdsvaltojen lisäksi Euroopassa ja Suomessa. (KOMMENTTI: Orpo ja Vapaavuori ovat juuri itse kisanneet Persujen kanssa populismin ykköspokaalista koko koronaongelman ajan. Hävettäisi olla Kokkari alamittaisine jälkiviisauksineen.)

 Orpo sanoi puheessaan myös populismiin viitatessaan, : ”Kokoomus ei lähde tähän kilpaan”
(KOMMENTTI: hehän ovat populismissa jo mukana, ei heidän tarvitse enää lähteä. Trumpin ja Persut voi tuomita mutta malka ei näy omassa silmässä)

 (Ja sitten totuudenkin sanoja) Kokoomuksen oppositiokausi on hänen mukaansa muutoinkin osoittanut, ettei puolueen kannatus nouse hallitusta kritisoimalla. (KOMMENTTI: ehkä suomalaiset eivät ole sittenkään yhtä tyhmää kansaa, kuin USAlaiset)

UUSISUOMI (Kokoomuksen oma äänitorvi puolustaa allakynteen jääneitä puoluetovereitaan)
"Tutkija ihmettelee Sanna Marinin höykytystä: ”Hämärtää valtasuhteita”
1.10.202013:05päivitetty 1.10.202013:05
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkija-ihmettelee-sanna-marinin-hoykytysta-hamartaa-valtasuhteita/fbc0beb5-271d-4182-946c-cfe2c019ecea
(KOMMENTTI: Marinia saa syytellä perusteettomasti mutta oppositio-Orpoa ei saa arvostella. Se on Kokkaridemokratiaa. Tämä artikkeli kertoo, että Kokkarit tietävät kaiken paremmin, kuin muut. Ainakin rahan ja yritysmaailman näkökulmasta ja jos he käyttävät populistisia keinoja, se on heille ja Trumpille suotava).
"Kun Sanna Marin säännöllisesti haastaa oppositiota, se hämärtää politiikan valtasuhteita. Asetelmassa hallitus ja oppositio kilvoittelevat keskenään, vaikka hallitus toimeenpanovaltaa käyttävänä on aivan eri asemassa. Tätä olisi syytä korostaa, ei hämärtää”, Vuorelma tviittaa."
(KOMMENTTI: hetkinen. Kumpi nyt tässä olikaan se alamittaisen, henkilökohtaisen syyttelyn aloittaja? Haluaako tutkija hämärtää itse tuon tapauksen kulun Kokoomuspopulistimaiseen tapaan)
Koko artikkelin voi lukea ilmaiseksi osoitteessa: https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/tutkija-ihmettelee-sanna-marinin-h%C3%B6ykytyst%C3%A4-h%C3%A4m%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4-valtasuhteita/ar-BB19BupV

https://yle.fi/uutiset/3-11589790
11.10.2020Päivitetty 11.10.2020 13:30
"Sanna Marin vastaa opposition valehtelusyytöksiin Twitterissä: "Mihin tällä kaikella pyritään?" – Kokoomuksen Orpo: "Pääministeri puhuu asian vierestä"
Pääministeri Sanna Marin vastasi opposition valehtelusyytöksiin sunnuntaina Twitterissä. Oppositio reagoi ministerin viestiketjuun heti. (KOMMENTTI: opposition on lyötävä, niin kauan kuin rauta on kuumaa ja potkittava päähän, niin kauan kun vastustaja yrittää keskittyä kriittisten asioiden hoitoon, puhumisen sijasta)

Sanna Marin TWITTER
@MarinSanna
·11. lokak. 2020
"Tällä viikolla oppositiopoliitikot ovat syyttäneet minua valehtelusta ja hallitusta sekä terveysviranomaisia suomalaisten harhaanjohtamisesta. Väitteille ei ole katetta. Ne eivät yksinkertaisesti pidä paikkansa."
(KOMMENTTI: se on juuri sitä orpolaisten TRUMPPILAISTA populistipolitiikkaa)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti