perjantai 14. tammikuuta 2022

Ukrainan tapauksesta tulisi ottaa oppia

Suomen ja Ukrainan tilanteet eivät toki ole suoraviivaisesti verrannollisia MUTTA olemme joka tapauksessa saman kaltaisessa naapuruussuhtessa, jossa mitellään itä/länsi suhteiden voimia.

Ukrainasta opiksi ottaaksemme, Suomessa myös laajoihin roskapostikampanjoihin tulisi suhtautua asianmukaisella vakavuudella.

IS kesrtoo, että Ukrainan ulkoministeriön mukaan Ukrainan julkisiin laitoksiin on tehty kyberisku.
Roskapostikampanjalla saadaan otettua haltuun suuria määriä yksityisiä tietokoneita ja laitteita, joiden avulla voidaan toteuttaa massapommitus tiettyihin kohteisiin. Ukrainassa "kohteita olivat muun muassa maan valtioneuvoston, ulkoministeriön, hätätilaministeriön ja opetusministeriön sivustot."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2acc0e38-c94a-4ca1-bf53-7853f8369d04

Jos kansalliset verkkotoimijat eivät ole jatkuvassa valmiudessa, estämään vaarallisiksi todettuja roskapostikampanjoita, ei Suomenkaan verkkoturvallisuutta voida taata.
Myös Suomessa verkkoa käyttää suuri määrä sellaisia ihmisiä, joilla ei ole valmiuksia, tai ymmärrystä turvata omaa konettaan. Suomalaiset ovat myös hyvin herkkäuskoisia. Siitä on todisteena kymmeinien miljoonien eurojen onnistuneet verkkohuijaukset.

https://www.ts.fi/aihe/Verkkohuijaus

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kannykkasi-on-aarreaitta-rikolliselle-nain-huijarit-iskevat-nyt-puhelimen-kautta-kokenutkin-kayttava-voi-menna-vipuun/8254564

Olen tässä, alapuolelola linkitetyssä blogissani, tuonut esille useita massiivisia kampanjoita, joiden jäljet on johdettavissa vastaavaan osoitteeseen, kuin Ukrainan tapauksessa.

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/01/miksi-infovaiddzedcc-peiteosoitetta-ei.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti