lauantai 8. heinäkuuta 2023

Mielenosoitus rauhan puolesta! 13.7.2023

(Käyttäjän Kirsi Joensuu julkaisu kohteessa Rakenteellinen korruptio on siirretty tähän blogiin paremmin aiheeseen sopivana)

Kirsi Joensuu
7. heinäkuuta kello 22.17
 
Poliisin vaatimuksesta mielenosoituksen kokoontumispaikat on muutettu:

Kokoontuminen Helsingin Erottajan aukiolla. Kulkue sieltä Esplanadin puistoon Kappelin eteen.

Tapahtumalla on nyt myös Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/2184106365312716

Alla uusittu versio tiedotteesta:

Biden tulee: tuleeko sota vai rauha? - Mielenosoitus rauhan puolesta!

Ei Yhdysvaltojen armeijan yhteisalueille!
Ei ydinaseita Suomeen!
Ei ydinsotaharjoituksille!

Järjestämme mielenosoituksen Bidenin vierailun yhteydessä 13.7. Vastustamme alueluovutuksia Yhdysvaltojen sotilaskäyttöön. Tule paikalle ja levitä tätä kutsua eteenpäin! Tapahtuman järjestävät Helsingin rauhantoimintaryhmä ja Työväen anti-militaristit.
Missä ja Milloin:
Torstaina 13.7. klo 14:00. Kokoontuminen Helsingin Erottajan aukiolla. Kulkue sieltä Esplanadin puistoon Kappelin eteen.

Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/2184106365312716

***

Natoon liittymispäätöksen myötä Suomi uhkaa ajautua pelinappulaksi suurvaltojen välisessä konfliktissa. Suomi neuvottelee tällä hetkellä Yhdysvaltojen kanssa maiden välisestä kahdenkeskisestä DCA-sopimuksesta (Defence Cooperation Agreement). Sopimuksen puitteissa Yhdysvallat voisi perustaa sotilastukikohtia Suomeen. Niitä kutsutaan harhauttavasti "yhteisalueiksi". Haluamme vaikuttaa poissa julkisuudesta käytäviin sopimusneuvotteluihin ennen kuin sopimus on valmis. Sopimuksesta ei saa tulla useiden muiden maiden kanssa tehtyjen sopimusten kaltainen. Jos se olisi esimerkiksi Norjan ja Yhdysvaltojen välisen sopimuksen kaltainen, Suomen lainsäädäntö ei pätisi alueiden sisällä. Kyseessä olisi siis alueluovutus Yhdysvalloille.

Tukikohdat lisäisivät väistämättä jännitteitä Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Jännitteiden kasvu merkitsee sitä, että ydinsotaan johtava liipaisinsormi herkkenee molemmin puolin, kun USA ja Venäjä tulkitsevat toistensa aikeita ja toimia yhä kasvavin uhkakuvin, samalla kun sotakalustoa kasataan Venäjän ja Naton uudelle rajalle. Lisäksi Suomen säilyminen ydinaseista vapaana alueena on yhä vaikeampi varmistaa, mikäli Yhdysvallat saa oikeuden toimia itsenäisesti sen hallitsemilla "yhteisalueilla" Suomen sisällä.

Yhdysvaltojen presidentin Joseph Bidenin saapuessa Suomeen järjestämme mielenosoituksen, jossa vastustamme alueluovutuksia Yhdysvalloille. Vaadimme että Suomeen ei perusteta Yhdysvaltojen sotilastukikohtia eli yhteisalueita, jotka toimisivat Yhdysvaltojen joukkojen sijoituspaikkana. Vaadimme myös, että Suomi säilytetään ydinaseista vapaana ja että Suomi ei osallistu ydinsotaan valmistautumiseen tai ydinsotaharjoituksiin. Tuomme paikalle muutamia mielenosoituskylttejä, mutta voit tehdä myös omasi. Kylttien sloganit saisivat vastustaa Natoa, ydinaseita, ydinsota harjoituksia tai muuten vaan vaatia rauhaa.

#Biden #Nato #Rauha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti