keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Mitä tapahtuu puolelle virkistysalueesta Laajasalossa?

Kaupungin kaavaosaston kierot postimerkkikaavat herättävät jokainen enemmän kysysmyksiä, kuin vastauksia. Jos jokin virkistysalueen osa on jätetty kaavasuunnitelman ulkopuolelle, se yleensä tarkoittaa "sinne lisää kerrostaloja".  Olisiko niin, että edellinen yritys liikuntapuiston alueen osittainen anastus ratikkahallikorttelin alle, mennessä kustannussyistä mönkään, nyt haetaan revassia toisesta virkistyusalueesta? Asukkaita tuodaan lisää saarelle tuhansien vuosivauhtia ja virkistysalueita kuttistetaan.
Merkillistä "vihreiden johtamaa" kaupunkisuunnittelua. Anni Sinnemäki totesikin edellisen kuntavaalitappion  jälkeen (-4,3%), jotain sen tapaista, että "olemme tainneet tehdä jossakin väärin". Ainakin Laajasalon suunnalla näin tapahtuu jatkuvasti kaavotuksessa, enkä lainkaan ihmettele, että tältä alueelta ei vihreitä ainakaan äänestetä.

Kaupungin suunittelualue (MITÄ? on oma kommenttini)
Tuo lounaisnurkassa oleva kerrostalokompleksi on jätetty myös auki rakennustehokkuudeltaan. Yleensä rakennustehokkuus nousee osakaava osakaavalta. Näyttää nyt tuossa slummilta.
Maankäyttösuunnitelmaa ei ole linkin päässä vaikka sellaista suunnitelmassa luvataan. Vaikuttaa entistä epäilyttävemmältä.

Tässä näkyy ruskealla tuo kysymyksen alainen alue merkattuna. Alue kuuluu tällä hetkellä Aittasaaren virkistysalueeseen. Mitä kaupunki nyt sinne suunnittelee, kun se ei ole mukana tässä Sarvastosuunnitelmassa? Se on kiinteä osa Sarvaston Aittasaaren ulkoilualuetta. Sanoisin, että pöyristyttävää suunnittelua. Tuota aluetta vastapäätä on Laajasalon kartanon kulttuurihistoriallisesti arvokas alue, jota jo ratikkahallirakennuskompleksikaava on nakertanut.

Hanketta esitellään keskiviikkona 2.3. osana alueellista Uutta Kaakkois-Helsinkiä –tilaisuutta klo 17.00–19.30.
Tilaisuus pidetään verkossa. Suosittelemme liittymään klo 16.45 alkaen. Tilaisuuden tarkka ohjelma, liittymislinkki ja muut ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet .
Voit osallistua tilaisuuteen myös vain osaksi aikaa sinua kiinnostaviin osuuksiin.
Tilaisuuden sisältöön on mahdollisuus vaikuttaa etukäteen kyselyssä, joka löytyy osoitteesta https://kerrokantasi.hel.fi/
noin kolmen viikon ajan tammi-helmikuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti