keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Putin on myrkkyä lähipiirilleen ja vastustajilleen

Putinin lähipiirin "merkilliset kuolemat"
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f11bb589-6395-45ba-b905-f775ef3d8ebe

On vaarallista kuulua Putinin lähipiiriin. Tosin on todella vaarallista kuulua Putinin vastustajiinkin.
Kaikissa tapauksissa kuolema seuraa, joko ikkunasta putomalla, tai aivohalvaukseen, myrkytykseen tai autopommiin, tai lentokoneturmaan.

- Suomalainen Jon Hellevig varoitteli jo olevansa uhattuna "kuolemassa" Covid-19, kun hän putosikin yllättäen ikkunasta 26. toukokuuta 2020.
- Vladimir Sungorkin 68 (kuoli "aivohalvaukseen" 2022)
- Kaukoidän ja arktisen alueen kehitysyhtiön toimitusjohtajan Ivan Petšorinin (putosi veneestä helmikuussa 2022)
- Kaukoidän ja arktisen alueen kehitysyhtiön entinen toimitusjohtaja Igor Nosovi 42v. (kuoli "aivohalvaukseen" helmikuussa 2022).
- Syyskuussa 2022 kuoli Lukoilin johtaja, Ravil Maganov ("Hän putosi tai hänet pudotettiin Moskovan TsKB-sairaalan ikkunasta. Lukoilin ilmoituksen mukaan hän kuoli sairauteen". WikiPedia)
- Useita muitakin Gazpromin, Lukoilin ja Novatekin toiminnassa mukana olleita yritysjohtajia on kuollut Venäjällä Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.
- Lännessä tunnetuinta Putinin vastustajaa, Navalnyitä, yritetään hivuttaa hengiltä pahanmaineisessa putinilaisessa rangaistuslaitoksessa erilaisista tekaistuista syytöksistä tuomittuna. Myrkytys epäonnistui elokuussa 2020.
- Venäjän valtionmedian toimittaja ja Putinin "aivoiksi" nimetty Darja Duginan 29v. kuoli autopommi-iskussa elokuussa 2022 (vahinko ei ollut suuri. Eihän Putin ole muutenkaan aivojaan käyttänyt koko sodan aikana tai edes siihen ryhtyessään). Kohteena saattoi olla myös isä Dugin, joka oli suurvenäjä-ajatuksen leipureita. Häntä on kutsuttu putinismin pääideologiksi.

- Putinin vastustaja, kirjailija Anna Politkovskaja selvisi myrkystä mutta ammuttiin myöhemmin kotiovelleen, Putinin syntymäpäivänä lokakuussa 2006.
- Vuonna 2018 venäläinen ex-vakooja Sergei Skripal ja hänen tytärensä Julia Skripal yritettiin tappaa hermomyrkyllä Britaniassa.
- Oppositiovaikuttaja Vladimir Kara-Murza yritettiin myrkyttää kahdesti. Vuonna 2015 ja  helmikuussa 2017. Murza selvisi hengissä molemmista yrityksistä.
- Pjotr Verzilov, taiteilija ja julkaisija, joutui myrkytyksen uhrina tehohoitoon vuonna 2018.
- Venäläinen huippuvakooja Aleksandr Litvinenko myrkytettiin poloniumilla v. 2006
- Tutkiva toimittaja Juri Shekozikhin myrkytettiin Moskovassa vuonna 2003.
- Keväällä 2022, (Putinin pojat) venäläiset agentit yrittivät murhata toimittajan. Putin syytti Ukrainaa ja länsimaita: https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2022/04/miksi-lansivallat-haluaisivat-murhata.html. Se oli osa Putinin puhetta. Ulkovaltojen osuudesta ei Putinilla ollut esittää mitään todisteita. Väite oli ilmeisimmin putinilaista totuutta, kuten kaikki Venäjän informaatiosuodattimen läpäissyt tieto Ukrainan "erikoisoperaatiosta".

Lisää aiheesta:

https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2023/03/putinin-lihamylly-jauhaa-myos.html




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti