tiistai 20. syyskuuta 2022

Pitäisikö valtaan nimitettävät henkilöt velvottaa psykologisiin tutkimuksiin?

Suomen Kuvalehti 20.9.2022:

Teksti: Tuula Koponen
(kursiivitekstit ovat Blogistin kommentteja)

Toimittaja Tuula Koponen siteeraa Amerikkalainen kansainvälisen politiikan professori Brian Klaasin ajatuksia ja kirjaa Paha valta – Kuinka se muuttaa meitä kaikkia (Atena, 2022).
Kaasin ajatukset voidaan sijoittaa suoraan Suomen poliittiseen johtoon. Nyt en puhu ainoastaan esillä olevista kansanedustajista ja ministereistä, ministeriöiden johtajista, valtion ja kunnanhallintojen johtajista, puolueiden johtoryhmistä, merkittävien yritysten johtajista tai oikeuslaitoksesta, vaan myös siitä Suomea johtavasta tila-autollisesta vaikuttajahenkilöitä.


Kun lukee tämän ryhmän kirjoituksia on helppo löytää suuri joukko kyseenalaisin eväin tehtäviään hoitavia henkilöitä. Ovatko he oikeissa tehtävissään? Onko heidän tavoitteensa "oma hyöty", ohittaen tehtäviensä ja asemansa edellyttämän "kansan edun" tai "työntekijöidensä" edun?

Brian Klaas sanoo:

”Olen kirjoittanut satojatuhansia sanoja siitä, että Trump on yksi maailman vaarallisimpia miehiä. "
"Klaasin mielestä 2000-luvun suuri poliittinen taistelu käydään demokratian ja autoritaarisuuden välillä. Hänestä ainoa tapa voittaa tämä taistelu on ottaa periaatteellinen kanta korruptoituneita diktaattoreita vastaan."

”On hullua, että ihmiselle annetaan ydinaseet, mutta hänelle ei tehdä minkäänlaista psykologista tarkastusprosessia”

Tämä koskee muitakin ydinasevaltioita ja niiden johtajia; Pohjoiskorea, Kiina, Venäjä, ...
Ilman ydinaseitakin, maailmanpoliittisesti merkittävissä valtioissa, johdossa vaikuttaa olevan psykopaattisia tapumuksia omaavia, tunteettomia oman vallan ja edun tavoittelijoita.


”Eurooppa kohtaa tällä hetkellä diktatuurien todelliset seuraukset. Autoritääriset järjestelmät houkuttelevat yleensä kaikkein huonoimpia, politiikassa aivan vääristä syistä olevia ihmisiä."

"Epäpätevät ja öykkärit nousevat korkealle itsevarmuutensa avulla. Valta korruptoi, ja ennen pitkää tuhoaa myös ne hyvät ominaisuudet, joiden ansiosta ihminen valittiin johtoon."

Jokainen voi mielessään sijoittaa näitä Kaasin mietteitä suomalaisiin, tai muutaman Euroopan valtionkin, johtotehtävissä oleviin henkilöihin. Mikä heitä ajaa vallan ja taloudellisten etujen kahmintaan, alaiset ja heidät tehtäviin valinneet kansalaiset unohtaen. Vaalien alla luvataan taivaat ja maat hymyillen. Vaalien jälkeen äänestäjät ovat omaa urakehitystä ja ansaintaa haittaavaa rupusakkia.
Yritysjohtajia ajaa eteenpäin ainoastaan osakesalkkujen ja voitonjaon, mahdollisimman suuret, positiiviset numerot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti