perjantai 26. toukokuuta 2023

INFRAKARTAT PIILOON

YLE kertoo Twitterissä "Turvallisuuskomitean pääsihteeri vetoaa kuntiin: Kaapeli- ja putkikartat pois kaikkien saatavilta":
https://twitter.com/yleuutiset/status/1661938712568053760?cxt=HBwWgIC2kYWdspAuAAAA&cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

Tässä kohtaa on hyvä jälkiviisaana todeta, että NYTKÖ VASTA.
Venäjä on jo moneen kertaan kopsannut nuo verkossa vapaasti saatavilla olleet kartat. Osumia tulee, jos Putin kääntää tykkinsä Suomen rajan yli. Päijännetunneli menee ensimmäisten joukossa. Saattaa vaihtoehtona jopa olla, että sinne lirutellaan ilkivaltaisesti "Putinin teetä".

Se parin viikon ruoka- ja vesivara ei ole ihan hukkaan heitettyä varautumista. Tuskin edes riittää, kun seuraa Ukrainan tuhoamista. Samoin kannattaa varata runsaasti kynttilöitä ja priimuskeittimiä polttonesteineen. Lämmityksestä en puhu mitään, Hankkikaa turkiksia. Keinoturkiksia mieluiten.

Etelä-saimaan sanomat | Päivitetty kertoo "Päijänne-tunnelia pidetään tarkoin silmällä –"Ilkivaltaan on varauduttu"": https://www.ess.fi/paikalliset/35233
Vielä vuonna 2019 oltiin sanakäänteissä varovaisia mutta medialukutaitoinen ymmärsi varmasti jo tuolloin nuo hipsut ilkivallan ympärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti