torstai 25. toukokuuta 2023

KYMP ON KUIN VANHA KOIRA

KYMP ei opi virheistään. Samaa kaviouraa kiertäen, lisää virheitä tehdään sen kun keritään.
Nyt on tulossa uusi "Jättihanke" Itäkeskuksen bussiterminaalin yhteyteen. Edellinen kuopattiin liian kalliina. Mikä nyt on muuttumassa? Rakentaminen sen kun kallistuu ja asunnoissakin on menossa vakava ylituotanto ja uusasunnoissa järkyttävä myynnin sakkaus.
Hankkeen käänteistä kertoo Helsingin Uutiset: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/5924459

HU 17.5.2023 paperiversio: "Helsingin kaupunki on kaikessa hiljaisuudesa alkanut valmistella uutta suunnittelukilpailua Itäkeskuksessa, alkuvuonna kariutuneen Puhos-hankkeen tilalle"

Näinhän kaupunki juuri toimii. Salassa perustetaan suunnittelukilpailuja, eli grynderit vetävät suunnittelua ja itseasiassa määrittelevät uudelleen kaavoitusta, jotta kaupunki voisi suojautua rakennusliikkeiden selän taakse kasvavien rakennusoikeuksien tuottamalta arvostelulta. Tulokset sitten hämmästyttävät jälleen lähiseudun asukkaat ja kunnallisveronmaksajat. Näissä terminaalihybridihankkeissa merkittävä osa kustannuksista voidaan ehdottaa tai edellyttää kaupungin maksettavaksi?

YLE kertoo asuntomyynnin ahdingosta: https://yle.fi/a/74-20024434
"Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tilasto kertoo, että Jyväskylässä uusia asuntoja myytiin tammikuussa 2023 yli 80 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Vielä suurempia pudotukset ovat olleet Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Oulussa."
Mihin noita KYMPin "jättihankkeita" oikeasti tarvitaan?
Helsingissäkö toivotaan, että Purra heltyy ja avaa rajat maahanmuutolle. Ei Suomessa ainakaan omin voimin asukkaita noihin ylirakennettuihin uudisasumuksiin saada ja asuntosijoittajatkin ovat kaikonneet kallistuneen rahan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti