torstai 21. maaliskuuta 2019

Miksi Kokoomus rakentaa innolla Helsinkiä täyteen?


Vapaavuori, Helsingin pormestari,  (Kokoomus) on haltioissaan Helsingin rakentamisen volyymeistä
https://twitter.com/i/topics/tweet/1107203435454234624?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

Vapaavuoren hengenheimolainen Juhana Vartiainen (Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmä) hehkuu innosta mukana "Kaupunki on vuosisadan tehdas".
https://juhanavartiainen.fi/2019/kaupunki-on-21-vuosisadan-tehdas/

Juhana Vartiainen: "Esimerkiksi asuntojen rakentaminen on onneksi kiihtynyt Helsingissä, mutta se voisi olla vieläkin nopeampaa". Ja jatkaa: "Parasta mitä voimme päättäjinä tehdä on rakentaa paljon ja kaikkialle, niin laajemmalle, tiheämmälle kuin korkeammalle."

(Toivoa sopii, että ette jatka kovin kauvaa päättäjinä, koska ahtaassa kaupungissa kytee myös mielenterveydelliset ongelmat, viimeisimpien tutkimusten mukaan https://www.hs.fi/tiede/art-2000006014291.html suora linkki tanskalaisen tiedelehden artikkeliin https://www.pnas.org/content/116/11/5188).

Juhana Vartiaisen mukaan kaupunki rakentaa nyt nopeasti ja paljon kalliita asuntoja MUTTA ei huolta, Tuukka Saarimaa totodistaa: "kalleus osoittaa, että kaupunki on houkutteleva".

Kokoomus rakentaa siis rikkaille kaupunkia kuten aatteeseen tietysti sopii. Köyhät kyykkyyn.
(yli 50% on sijoittajille rakennettuja pienasuntoja, varmasti kalliita. Jos ne päätyvät vuokralle, mikä on erittäin epätodennäköistä, vuokrat ovat huimat)

Kannattaa lukea keskustelu, kaupungistumista suitsuttavan, Vartiaisen artikkelin jälkeen. Se pudottaa hieman hehkutusta takaisin maan päällisiin mittoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti