torstai 4. huhtikuuta 2019

Puolueiden värikartta ja sen tarkoituksellinen sekoittaminen

Politiikkaa tuntemattomia, eli varsinkin nuoria äänestäjiä pyritään sekoittamaan vaalijulisteissa poikkeavilla puolueväreillä. Tolpissa näyttäisi roikkuvan ainakin punaisella lisävärillä (vasemmisto) ja keltaisella lisävärillä (Liberaalit) varustettuja Kokoomuksen julisteita.
Miksi Kokoomus ei uskalla tunnustaa väriään? Juuri siksi, että nuo politiikkaa ymmärtämättömät äänestäisivät ilmesen väärää puoluetta. JOS siis edes tuo poliittinen värikartta on tiedostettu.
Punaisella lisävärillä varustetut Kokoomuksen julisteet haluaisivat kerätä sattumaääniä vasemmistopuolueilta jne. Kokoomuksella näyttää olevan käytössä myös sini-musta yhdistelmä joka on oletikin perua, lakkautetulta IKL-oikeistoradikaalilta puolueelta joka vastusti voimakkaasti vasemmistopuolueita ja demokratiaa. Väri on voimakas symbooli ja kantaa siihen yhdistettyä "viestiä".

Viralliset puoluekartan tunnusvärit ovat:
Sininen = oikeustopuolueet eli Kokoomus ja Sininen tulevaisuus, Persut kirjaisin aatteensa puolesta oikeistoon, vaikka heidän tunnusvärinsä lienee kelta-sininen, RKP (Suomen Ruotsalainen Kansan Puolue) käyttää myös kelta-sinistä tunnusväriä.
Punainen = vasemmistopuolueet, SDP, Vasemmistoliitto ja Kommunistit
Vihreä= Keskustapuolueet, Kepu ja Vihreät. Vihreät on sijoitettu tuossa eduskunnan istuntokartassa vasemmiston kylkeen mutta ainakin Helsingin vihreät ovat osoittautuneet oivaksi liittolaiseksi kokoomuslaisessa politiikassa, eli erinomaiseksi oikeiston asuntopoliittiseksi käsikassaraksi.
Keltainen= Liberaalit ja yleensä jossain poliittisen keskustan liepeillä aatteeltaan sijaitsevat. Sini-keltaista on käyttänyt RKP sekä myös Perustuslailliset tunnusvärinään.
Violetti= ei osoita todellisuudessa puolueen sijoittumista poliittisella värikartalla. Sitä tunnusvärinään käyttää sekalainen seurakunta pienpuolueita.

Wikipediassa on lisätietoa poliittisen värikartan ulottuvuukksista:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmisto%E2%80%93oikeisto-ulottuvuus

Kuva on poimittu kyseiseltä Wikipediasivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti