tiistai 25. toukokuuta 2021

Laajasalon urheilupuistoon suunitellusta ratikkakorttelista tehtiin valitus

Laajasalon ratikkavarikosta lähti valitus Helsingin hallinto-oikeuteen.

Valitus on tehty yhteistyönä Laajasalo-Degerö-seuran, Laajasalon pienkiinteistöyhdistyksen ja yhdeksän yksityishenkilön toimesta.
Varikon kaavassa oli useita lainvastaisuuksia. Kuitenkin Helsingin kaupunki ilmoittaa, HSn ja HUn artikkeleissa, että "tavoitteena on rakentaa varikko nyt siihen mennessä, kun pikaraitiotie aloittaa liikennöinnin, arviolta 2027".
Tämä on hyvin mielenkiintoista. MITEN Helsingin kaupungin päättäjät voivat olla etukäteen tietoisia Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, sekä mahdollisesti Korkeimman hallito-oikeuden päätöksestä? Helsingin ilmoituksen mukaan vain aikataulu viivästyy.

Laiki taitaa olla edelleenkin vain sen lukijoiden omaa tulkintaa, "laajan harkintavallan" varjolla ja tulkinnat voidaan muokata aina kuhunkin tarkoitukseen sopiviksi, olivat ne sitten lain vastaisia tai ei.
 
Hankkeesta kerrotiin Helsingin Uutisissa, paikallisosiossa 16.10.2020
 
Ratikkavarikon suunnitelmasta kirjoitetussa HUn artikkelissa, kerrotaan ylistävin sanoin nerokkaasta ajatuksesta riistää laajasalolaisilta lapsilta, urheilukentän lisäksi, leikkipuisto kuuden - seitsemän tornitalon kompleksin alle. 
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/3136062
Ratikkahalli on Troijan hevonen, jonka selkään tornitalot rakennetaan. Siis uutta rakennusmaata saadaan tällä tavoin urheiluopuistona toimineesta ja kaavassa urheilupuistoksi varatusta alueesta. Merkillistä on, että mikään muu asukkaiden ehdottama sijainti varikolle ei käy. Ehkä siksi, että ne ovat rakennusmaata kaavssa jo valmiiksi.
Kaupunki yrittää lieventää tekoaan vakuuttelemalla, että urheilupuistoaluetta luovutetaan muualta korvaamaan menetystä. Mistä? Nykyisen sijainnin vieressä on kaksi koulua.
Lapsille on luvattu myös korvaavaa leikkikenttätilaa tuon tornitalokompleksin pihalta. Siis puistomainen alue vaihdetaan kivitalopihaan. Laatu ei vastaa menetettyä millään mittarilla.
Samalla tärvellään arvokas, suojeltu, kartanon kulttuurimaisema ja häiritään upean uimarannanalueen käytettävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti