keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Laajasalon Kruunuvuorenrannan lisärakentaminen venytettiin kiinni luonnonsuojelualueeseen

Vuoden 2021 kaavoitustilanne, kertoo, että kerrostaloja suunnitellaan nyt jo Kruunuvuoren lammen rauhoitettuun (SL) luonnonsuojelu-alueeseen asti. Kaupunkisuunnittelulautakunnan ahneudella ei ole minkäänlaista rajaa. Kaava kaavalta viheralueita ja pientaloasutuksen reunoja kaavoitetaan kerrostalojen alle.

Ensiasunnon ostajille ei näitä asuntoja ole tarkoitettu.
Onneksemme pääosa asuntojen hamstraajista on asuntokeinottelijoita, jotka odottavat Kruunusiltojen tuomaa asuntojen neliöhinnan pomppausta. He sijoittavat ylimääräisiä rahojaan, joten heidän tappioistaan ei tarvitse kantaa huolta.
Kaavoitushistoria ja selitykset pistävät arvelemaan, että kaavoituksen rakennustehokkuuden jatkuvan kasvatuksen todellinen tausta olisi ainoastaan asuntokeinottelijoiden ja gryndereiden runsas "kannustus" lisääntyvien kaavoitusneliöiden suuntaan. Kunnallisvaaleissakin tarvitaan jälleen mainosrahoitustukea. Kaavoituksen suuntaviivoista päättävä, kaupunkimme poliittinen johto, (Kokoomuksen pormestari Vapaavuori ja kaavoituksesta vastaava, "vihreä" Sinnemäki) haluavat mahdollisimman paljon tehokasta rakennusmaata, piittamatta muuntuvan kaavoituksen aiheuttamista seuraamuksista ja viher- ja virkistysalueiden rakentamisesta.


Kuvia kaavoituksen lyhyestä mutta jatkuvasti muuntuvasta historiasta:
http://webcag.fi/laajasalonpienkiinteisto/KruunuvuorenrantaKaavat2017.html
http://webcag.fi/laajasalonpienkiinteisto/KruunuvuorenrantaKaavat2021.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti