sunnuntai 11. helmikuuta 2024

KYMP kerää mielipiteitä mutta ei toimi niiden mukaan

KYMP (Kaupunkiympäristön toimiala) Helsinki on liipaissut liikkeelle ylvään kasvojenpesuprojektin. Aihetta toki on, mutta lopputulema lienee sama vanha mukava kavioura rakennuttajien kanssa käsikynkkää, asukkaiden yli kävellen.
Asukkaiden kuuleminen ei auta, jos se ei vaikuta mihinkään oleelliseen asiaan.
Odotellaan.

--------------------------------KIRJE-------------------------------------

Hei,

Auta meitä valitsemaan, mikä on paras tapa kuulla kaupunkilaisia silloin kun suunnittelemme katujen, aukioiden, puistojen sekä viher- ja virkistysalueiden peruskorjausta, kunnostusta ja uudistusta. Suunnitelmat vaikuttavat esim. leikkipaikkoihin, koira-aitauksiin ja ulkoilureitteihin. 

Nyt pohdimme miten ohjelman valmisteluvaiheessa kannattaisi kuunnella kaupunkilaisia. Kyselyssä esittelemme kolme vaihtoehtoa, joista jokaisesta kysymme mielipidettäsi.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä. Kysely on auki 21.2.2024 asti. 

ystävällisin terveisin,
Maija Mattila
Helsingin kaupunkiympäristön toimialan viestintä

-----------------------------------------------------------------------

Vastasin itse heti ja oitis tähän kyselyyn. Korkeita odotuksia en tälle "asukasmielipidekyselylle" aseta ja annoin sen kuulua.

Ei ole niinkään väliä, miten asukasmielipiteitä kerätään, jos ne joka tapauksessa heitetään roskikseen. Leikkipuiston päälle suunniteltua ratikkahalliakaan ei kaatanut asukasmielipiteet, vaan rakentamisen kustannukset. Reiherintien / Gunillantien risteyksen rakennuttajaehdotusta ei kaatanut myöskään asukasmielipiteet, vaan rakennuttajan konkurssi. Toisen kierroksen lopputulema odottelee ilmeisesti samaa tulosta. Hallinto-oikeudestakaan ei ole ollut asukkaille apua, vaikka kaupungin menettelyssä on ollut osoitettavissa prosessivirhe.
Taloudelliset realiteetit ovat olleet ainoita, jotka vaikuttavat tähän KYMPin ja rakennusfirmojen yhteistouhuun. Ei oikein voi ajatella muuta, kuin että joku saa nyt jotakin jostakin, kun massarakentamisen suunnitelmat menevät läpi kerta toisensa jälkeen, kuin sula voi kuuman leivän. Voita jää aina johonkin mutta mielipiteet katoavat kaupungin syviin mappeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti