tiistai 12. helmikuuta 2019

"JOS vanhusskandaali paisuu" Rahat pois ja pakoon

Tätä tilattiin ja saatiin. Kiitos hallituksen kaiken toiminnan tehostamisen ja tärkeiden toimintojen ulkoistamisen ja kaupallistamisen. Vanhustenhuollossa tehostaminen on viritetty ihan huippuunsa, koska heistä ei ole juurikaan vastusta.

Miljoonat on kääritty parempii taskuihin ja nyt on varaa toimarien erota ja viettää itse kukin leppoisa vanhuus jossakin veroparatiisissa. Eikä osakkeenomistajatkaan ihan tyhjätaskuina eläkepäiviään tule viettämään. Näihän tämän piti hallituksemme mukaan mennäkin, eikö totta? Eihän kyseessä olevilta Sote-puolueilta (Kokoomus ja Kepu) juuri muuta voinut odottaakkaan.
Miten olisi tuon hallituksen ulkoistaminen? Ehkä seuraavissa vaaleissa, jos kansalla olisi jo mittarit tapissa tämän "hyvinvointiyhteiskunnan" alasajon ja yhteiskunnan rahoilla keplottelun vuoksi?

Sitten alkaa se likapyykin pesu (jos alkaa?). "JOS vanhusskandaali paisuu", "jos laittomuuksia ilmenee". Pöyrityttävää puhetta valtakunnansyyttäjältä. Johan se on paisunut. Poliisikin "käärii vasta hihojaan", kun toimeen olisi pitänyt tarttua ajat sitten. Kuulostaa tyypilliseltä "kunhan nyt ikäänkuin luvataan ja voidaan unohtaan tutkinta, kun mainingit laskeurtuvat". Annetaanko tässä aikaa rikollisille paeta paikalta tai ainakin piilottaa saatu hyöty tutkinnan ulottumattomiin?
https://yle.fi/uutiset/3-10641812?fbclid=IwAR1-fzmNr1MNDgMgUgx4RNAtw6fUCxQEwPKx6DdBlFJqX_zjsmnK6bPB2K0



POIMINTOJA YLEn TEKEMÄSTÄ, VALTAKUNNANSYYTTÄJÄ RAIJA TOIVIAISEN,  HAASTATTELUSTA
Toimittaja: Ari Mölsä

"ValtakunnanSyyttäjä– Poliisi on aloittanut omia selvittelytöitään. Jos sieltä ilmenee jotakin rikokseen viittaavaa, olemme luonnollisesti läheisessä yhteistyössä poliisin kanssa.

Toimittaja– Tutkittavaa riittää. Heitteillepano, pahoinpitely, kuolemantuottamus. Ja paljon, paljon muuta."

...

"Toimittaja– Viime päivinä on puhuttu paljon haamuhoitajista ja akuankkahoitajista. Kuka sellaisista työaikakirjanapitoon tehdyistä merkinnöistä joutuu jalkapuuhun? Se työoloja vääntävä ihmisparka – vai kenties myös jokin ihan muu?

VS– Kyllä siinä on katsottava läpi ihan koko firman päätöksentekoketju. Kuka antoi käskyn lainvastaiseen tekoon, ketkä olivat siinä avustamassa tai ainakin sitä läpi sormien katsomassa?
Sote-palvelut on suuri korruptioriskin ala. Giganttiset rahat, viidentonnin virkamiehet ja olematon valvonta.
Toim– Kun liiketoiminnasta ja suurista rahoista on kysymys, ihminen on kiusauksille altis.
Onneksi Suomessa ei ole korruptiota... Vai onko?

VS– Kyllä korruptiota on Suomessakin, ikävä kyllä. Usein se vain on vaikeasti todistettavaa rakenteellista korruptiota, hyvä veli -verkostoja ja sen sellaista."
-----------------------

Valtakunnansyyttäjä nostaa ikäänkuin kädet pystyy, eihän niitä pysty selvittämään.
Kuitenkin ilmeiset hyödyt (myös taloudelliset) siirtyvät henkilöltä toiselle mitä ilmeisimmissä tilanteissa joissa päätöksiä tehdään selkeässä "komentoketjussa" (johtamishierarkia). Eikö tämä riitä todisteeksi tutkinnan aloittamiselle? Kuka on mukana jakamassa kakkua yksityisille, vanhustenhuollon firmoille, mutta ei varmista, että firma hoitaa oman osuutensa lain mukaan? Eikö tässäkin olisi aihetta ja riittäisi tutkimista?
Varas joutuu putkaan mutta vanhustenhuollon toimitusjohtaja, vaikka osallistuu todistettavasti vanhusten riistoon, ei joudu. Valvovat viranomaiset ummistavat silmänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti