keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

"Kähmintää" tukipäätöksissä?

Kyllä tukipäätösten tulee olla läpinäkyviä. Tässä jaetaan meidän yhteistä rahaamme, veroeuroja, ja tarkoitus on, että se menee todelliseen tarpeeseen, ei keinottelijoiden taskuihin. Tuo nimien ja summien salailu kertoo nimenomaan "kähminnästä". En ymmärrä salailua, muutoin kuin, että rahaa on jaettu hyväveliverkostoperiaattein, eikä todellisille avuntarvitsijoille.

Tukipäätösten tulee olla nähtävillä perusteineen, nimineen.
Nyt rahanjakajat "leimaavat" itsensä kuuluvaksi tuohon samaan "kähmintäverkostoon".

Suomen Kuvalehti Talous 28.4.2020

Valtion Teollisuussijoitus jakaa 150 miljoonaa euroa koronarahaa ja salaa saajien nimet – ”Useat yritykset eivät halua leimautua”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/valtion-teollisuussijoitus-jakaa-150-miljoonaa-euroa-koronarahaa-ja-salaa-saajien-nimet-useat-yritykset-eivat-halua-leimautua/

Lisää aiheesta löytyy samasta lehdestä eri sivuilta:
https://suomenkuvalehti.fi/vuorikoski/ministeri-lintila-heitti-maran-ratin-business-finlandin-naamaan/?shared=1350-7fa00456-4

"Olennaista on, mitä poliitikot halusivat, päättivät ja kertoivat kansalaisille, kun he panivat yritystukien jättipotin jakoon. SK Blogit Vuorikoski 23.4.2020" 


Kyseenalaisia tukitarpeita edustaa moni, tekaistu yritys tai "hyväveli"-yritys.

"Tällainen tapaus on esimerkiksi 37 500 euroa kuukaudessa tienaavan Postin toimitusjohtajan oma konsulttiyritys."

"Osa somekeskustelijoista on ollut jopa sitä mieltä, että mitään moraalista harkintaa ei yrityksessä tarvitse tehdä. Kiinni vain, kun rahaa on pöydällä. Kyllä veronmaksaja maksaa."

Tukea saaneiden yritysten joukossa on mm. kriteerin täyttäviä yhden palkatun henkilön firmoja, joissa palkkatyöläinen on palkattu tekemään tukirahahakemus. 

Suurimmat tukipotit ovat menneet liikkeenjohdon konsulttifirmoille ja IT-firmoille. IT-firmat ymmärrän mutta konsulttifirmat tienaavat käsittääkseni, juuri nyt, erinomaisesti tekemällä tukihakemuksia firmoille.

Saman lehden SK:n UUTISVIIKKO / Polkom pakinapalstalla kerrotaan, Pekka Ervastin kynäilemänä, että: Kansanedustaja Ano Turtiainen (peruss.) ehti myös hakemaan tukea (70.800 euroa) yritykselleen jonka toinen pääomistaja on oma vaimo.

Poliitikoista on sanottu tuhmasti, että kyllä se on paska joka kelluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti