keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Suljettujen ovien päätökset


"Apua vuorineuvokselle"


Hyväksyn mukisematta, jos SVR on tehnyt päivänvaloa kestävän tarjouksen reilussa kilpailutuksessa MUTTA, sellaisesta ei voi olla kysymys, jos päätökset neuvotellaan valtuustokokouksessa suljetuin ovin. Videoyhteys kokoushuoneeseen katkaistiin useamman tunnin ajaksi, joten kaupungin asukkailla ei ole tietoa, mitä kokouksessa sovittiin.  Kyseessä on lähes 50 miljoonan rakennushanke, jonka lisäksi tehdään elinkaarisopimus josta SRV laskuttaa lisää kymmeniä miljoonia 25 vuoden sopimusaikana.

Kokouksen pöytäkirjan mukaan tarjouksia tuli kolme CNN, SRV ja YIT (joka on kaksi enemmän kuin Helsingin tarjouksissa) joista yksi CNN vetäytyi alkuneuvotteluissa. SRV ja YIT jättivät molemmat tarjouksen. Tarjousaineisto tulee julkiseksi, kun sopimus on allekirjoitettu. ”Liikesalaisuuksia” sisältäviä osuuksia ei julkaista. SRV:n tarjousta puollettiin edullisimpana, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.
Muistio ei tietysti auta siihen, mitä muistion ulkopuolella on puhuttu.
Päätös ajettiin kirjoituksen mukaan läpi suurten puolueiden edustajien äänin. Suuret puolueet ovat: Kokoomus, SDP ja Kepu ja Helsingissä Kepun korvaa Vihreät. Tämä ei ole yllätys. Nämä puolueet ja grynderit käyvät käsikädessä rakennuspäätöksestä toiseen ja päätösten puolueettomuudesta ei kannata elätellä suuria toiveita. Aina jotain kautta ”voittaneet” rakennuttajat tukevat puolueiden toimintaa, tai puolueen henkilöille löytyy töitä ao. firmoissa. Tätä kutsutaan rakenteelliseksi korruptioksi ja suomalaisittain ”maan tavaksi”, jota ei kannata missään tapauksessa korjata lainsäädännöllä.
SRV:n perustaja Ilpo Kokkila omistaa ison siivun kaupungin autotehtaasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti