tiistai 4. helmikuuta 2020

Sauli Niinistö ja korruptio

Iltalehti 01.02.2020 (allaoleva otsikko on suora lainaus)
"Presidentti Niinistö on huolissaan virkamiesten tulevaisuudesta: ”Poliittisesti valitut henkilöt pääsevät kuorimaan kermat päältä"
"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kantaa huolta ministeriöiden politisoitumisesta ja suomalaisten asenteista korruption suhteen."

On surullista lukea, että suomen vaikutusvaltaisin poliitikko, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ei ole "nähnyt" Suomea korruptoituneena maana, ja "hämmästyy" korruptiotutkimuksen tulosta? Politiikassa niinkin monta vuotta, sen ytimessä, pyörinyt henkilö ei mitenkään voi sanoa, etteikö tämä hyväveliverkosto ja sen kättelykäytäntö, olisi tullut tutuksi.
Kyseessä on Niinistön kannanotto esille jälleen nousseeseen aiheeseen ja ilmeinen tarkoitus on, puolensa valinneena, hyssytellä aihe jälleen maan rakoon ja kansasta kumpuava valituskuoro hiljaiseksi. Ikäänkuin selkeämmin sanottuna:"Nyt ne kuorivat kermat. Ei me ennen vaan niin tehty".

Niinistö hyökkää, kyllä aivan aiheesta, nykyisen hallituksen tarpeettoman suurta valtiosihteeristöä vastaan. Kuitenkin, tämä on vain pieni osa sitä kehitystä, joka on ollut jo Niinistön hallituksessa istuessa (se alkuosaassa mainittu "hyvä" virkamieskunta). Hyväveliverkostosysteemi on toiminut, ja voinut paksusti jo vuosikymmeniä, ehkäpä vuosisadankin verran, ehkäpä iät ja ajat.

Niinistön puheenvuoroa on Iltalehden otsakkeessa hieman softattu mutta itse puhe on piilokorruptoituneen poliittisen virkamieskoneiston puolustelua ja ylistystä.
"Kerman kuorinta" ei ole mitään hämmästyttäävää ja uutta Suomen politiikassa ja poliittisissa nimityksissä. Kun nyt kermaa kuorivat muut kuin Kokoomus, asiasta ollaan huolestuneita.

Sipilän hallituksen aikana haudattiin mm. virka-aseman väärinkäytön kriminalisoimiseksi valmisteltu laki. Se tapahtui kaken lisäksi laista lasuntoja laatinutta enemmistöä vastaan. Enemmistö lausujista oli lain puolella mutta vähemmistön kanta voitti. Kuinka ollakaan?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8aa3f306-6671-473e-8904-86f6e6a2e06c?fbclid=IwAR3-DBygxMKX3s7gEje3j1keIIROK_qc27MHTPguF5_isNqHaA37yR5CdJQ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti