tiistai 25. helmikuuta 2020

Urheilupuiston ja kulttuurihistoriallisen alueen arvo

"Kaupunkiympäristölautakunta päättää - asettaa 25.2.2020 päivätyn asemakaavan muutosehdotuksen nro 12546 julkisesti nähtäville 30 päiväksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 §:n mukaisesti. Asemakaavan muutos koskee 49. kaupunginosan (Laajasalo, Yliskylä) korttelin 49023 tonttia 5 ja korttelin 49027 tonttia 4, katu-, puisto-, suojaviher-, urheilukeskus-, urheilu-, virkistyspalvelu- ja yleisiä pysäköimisalueita (muodostuvat uudet korttelit 49073, 49089 ja 49092)."

Huomautukset on jätettävä 20.3. mennessä.>

Urheilupuiston ja kulttuurihistoriallisen alueen arvo on nyt punnittu. Laajasalon ureilupuistosta anastetun maan ja alueen kulttuurihistorilallisen maiseman tärvely, tuottaa Helsingin kaupungille, kaupungin oman ilmoituksen mukaan:
"Asemakaavamuutos nostaa alueen arvoa. Kaupungille uudesta kaavoitettavasta kerrosalasta kertyvä rakennusoikeuden arvo on yhteensä noin 30–35 milj. euroa."  Lapsilla ja entisillä asukkailla, tai kulttuurimaisemalla on  tässä puntarissa arvoa on 0 euroa.
Olisiko kaupunkimme Vihreän kaavoitusjohdon uusi iskulause: "Mani, mani, mani". Hillotolppa on vahvassa voiteessa. Rakennuttajien ystävä, Kokoomuksen kaupunginjohtaja, beesaa sen verran etäällä, ettei oma imago tahriinnu ja seuraavissa vaaleissa voi taas paukutella henkseleitä, kuinka paljon rahaa on tullut kerättyä kaupungin (ja gryndereiden) kirstuun, eikä itsekään ole jääty ihan osattomaksi. Onhan ainakin hyvätuloinen virka.

Ratikkakortteliin mahdutetaan ennätysmäärä pienasuntoja sijoittajien tarpeeseen. Perheelliset älkööt vaivautuko. Näin ei ainakaan väestökatoa hoideta.
Tässä ei kaupunkimme suunnalla ajatella niitä hoettuja "edullisia" asuntoja kaikille. Business as is - urheilupuistosta ja arvokkaasta kulttuurimaisemasta pitää repiä kunnolla tuohta, jotta jaksaa kestää ravan roiskeen. Kaupunkilaiset ovat valinneet itselleen järkyttävän kehnon edustuston jos ajatellaan kaupunkialueen viihtyisyyttä ja puistoalueiden merkitystä virkistyskäytössä.

Huomautukset kaavaa vastaan kannttaa tehdä heti. Kuukausi on aikaa mutta se kuluu nopeasti.

Kuunnellaanko meidän mielipiteitämme?
Kuunnellaan MUTTA ne eivät vaikuta päätöksiin. Kosmeettisia muutoksia saatetaan tehdä näennäistoimina mutta koska kaava on "piirretty" ja poliittisilla tahoilla päätetty, se ajetaan läpi vastustuksesta huolimatta, vaikka läpi harmaan betonin.

Joka tapauksessa mielipide on syytä esittää. Niillä mitataan, kuinka törkeitä asioita tehdään mielipiteiden vastaisesti ja muistetaan ne seuraavaa kaupunginvaltuustoa äänestettäessä. Sinne ei pidä päästää ainakaan tätä samaa porukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti