perjantai 26. helmikuuta 2021

Kokoomuksen ahdinko ja koronapolitiikka

Poukkoilevalla koronapolitiikallaan, Kokoomus tuntuu pelaavan enemmän hallituksen pussiin, kuin omaansa. Kannatus tuskin nousee epidemialla ratsastamalla ja jälkiviisauden viljelyllä.
Vaikutelmaksi on jäänyt (tyypillisen opposiitiopolitiikan lisäksi) äänten kalastelu tulevissa kuntavaaleissa.

Petteri Orpo ja ennenkaikkea Jan Vapaavuori on esiintynyt vastuuttomasti ja lähinnä hallituksen toimista, mitä tahansa, syitä kaivellen. 

Uutisissa ei ole pystytty ohittamaan Vapaavuoren nokittelua pääministerin kanssa. Sellainen ei vain ole hölmöä ristiristaisuuksissaan vaan ihan senkin vuoksi, että onnettomuus on yhteinen, eikä siinä auta yhtään "jälikäteen" viisastelu ja ristiriitainen informaatio.

Taloussanomat kirjoitti aiheesta: https://www.talouselama.fi/uutiset/marinin-ja-vapaavuoren-sanasota-jatkuu-rouva-paaministeri-toivon-etta-lopettaisitte-syyllistamisen/2b20ef75-cb2b-4547-9fc8-2f4d997f2a0a

Taloussanomissa Vapaavuori paikkailee tekojaan: "Vaikka koronatilanne on pääkaupunkiseudulla nopeasti pahentunut, ja käyttöön tulevat järeät sulkutoimet, eivät aiemmin tehdyt päätökset rajoitusten asteittaisesta avaamisesta ole tähän syynä. Näin vakuutti pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessaan tänään."

Pormestari on vapauttanut nuorisoa liikuntaharrastuksiin mutta on unohtanut, että sen lisäksi, että lapset tartuttavat (Vapaavuoren mukaan "vähäisessä määrin") toisiaan itse harrastustapahtumassa, he levittävät viruksen myös koteihinsa, kouluihinsa ja mahdollisesti isovanhemmilleen.

Virus kertautuu nyt jo vauhdilla 1:1 eli jokainen sairastunut tartuttaa keskimäärin yhden uuden ihmisen. Ennen varsinaista oireilua, virus on täysin arvaamaton. Myös alkavan flunssan oireet saatetaan tulkita väärin ja vähätellen. Mitä kauemmin viruksen levittäjä on oireeton tai vähäoireinen, hän on potentiaalinen taudin levittäjä.

Jos ja kun THL:n taholla on todettu tilanne erittäin vakavaksi, nyt ei tulisi kerätä poliittisia irtopisteitä, jotka ilmeisimmin, ja kaiken lisäksi, kolahtavat omaan nilkkaan. Jos toisaalla kiristetään rajoituksia ja toisaalla löysätään niitä, ei toimista löydy hölmöläisten peiton jatketta korkeampaa viisautta.

Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin ja homma sen kun jatkuu.
https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2021/01/alimittaista-oppositiopolitiikkaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti