keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Presidentti Sauli Niinistö ”kunnianloukkausoikeudenkäyntejä voisi perustellusti syntyä paljon enemmän”

KESKISUOMALAINEN
Uutissuomalainen

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/3214942
STT

(Keskisuomalaisen artikkelia tulkiten ja kommentoiden. Presidentti Niinistön lauseet lainausmerkkien sisällä)

Presidentti Sauli Niinistö arvioi sanomalehti Keskisuomalaisessa, että ”kunnianloukkausoikeudenkäyntejä voisi perustellusti syntyä paljon enemmän”. Ja Niinistön mielestä ”olisi hyvä, jos niitä syntyisi.” Ja edelleen
”Sanotaan näin, että muutama varoittava esimerkki olisi paikallaan”

Jos presidentti Niinistö on rehellisesti lain ja oikeuden asialla, hän käynnistää välittömästi virkamieskunnan tutkinnan verkossa julkaistujen ”kunnianloukkausten” taustojen ja dokumenttien valossa. Lisämateriaalia saa varmasti jokaiselta, omalla nimellään kirjoittajalta. Materiaali sisältää runsaasti ”likaisia” oikeudenpäätöksiä, jotka on oikeusvalvonnassa ohitettu lauseella ”tuomarilla on laaja harkintavalta”, tai niitä ei ole käsitelty lainkaan, tai käsittelyssä on huomioitu "valikoidusti" näyttöasiakirjoja.
https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio

Presidentin mielestä suomalaisen sananvapauden tila on ”vahva ja vakaa”.

Presidentti muistuttaa lisäksi median vastuusta, joka omasta mielestäni (sekä usean muunkin mielestä), Suomessa on ollut liiankin tiukan poliittisen ja taloudellisen  painostuksen alainen. Niinistön väitettä vastaan, voisi jopa sanoa, että Suomessa on puututtu erittäin voimakkaasti lehdistön vapauteen ja sananvapauteen.
https://www.youtube.com/watch?v=lEY40cl4Xnk

Oikeuslaitoksen ja poliisin virheitä käsittelevät jutut tahtovat jäädä julkaisematta. Samoin rakennusfirmojen ja kunnallisten toimijoiden keskinäiset, (kulmahuonesopimukset). Niinistö ei ole kenties tietoinen arkipäivän realismista ja kuuntelee vain virkamiesten ja heidän takanaan seisovien, poliittisten ryhmien valituksia ja tuijottaa Transparency Internationalin puutteelliseen katugallup-tutkimukseen lahjomattomasta Suomesta.  Kansahan ei tiedä, koska ja mistä asiasta, lehdistö on painostettu vaikenemaan.

Poliittisten sidonnaisuuksien ja vaikutusvallan lisäksi painostuskeinona on myös mainosrahoitus. Lehti tai TV-kanava ei saa ilmoituksia, jos se julkaisee yrityksille epämiellyttäviä uutisia. Verorahoitteinen YLE on johtajistoltaan poliittisen ohjauksen (painostuksen) alainen.

Jos lukee verkossa esille tulevia kuvauksia (taustoitettuja) virkamiesten ja oikeuslaitoksen toiminnasta, EI voi jäädä epäselväksi, että kyseessä on paljon muutakin kuin vain ”kunnianloukkaus”. Jos virkamies, poliitikko tai tuomari toimii rankaisematta lain vastaisesti, on aivan oikeutettua, tuoda esille hänen toimintansa – nimineen, taustadokumentteineen. Sellainen ei ole kunnianloukkaus (tai "maalittamista"), koska virkamies on silloin käyttäytynyt tavalla, josta on tuo kuvaus tehty. Virkamies on itse jo loukannut omaa kunniaansa, toimimalla lain vastaisesti ja likainen teko tuodaan ainoastaan julkisuuteen.

Tavallaan, tuollaiset ”kunnianloukkauskanteet” saattaisivat tuoda lisäjulkisuutta myös loukkausten aiheille ja taustoille (mikäli ne käsiteltäisiin oikeuden ja lain mukaan. Näinhän ei noissa vääryyttä kärsineiden, vastaan loukattujen, alkuperäistapauksissa yleensä ole tapahtunut, siitä on huolehtinut mainitut painostustahot). Saako Suomessa, ylimalkaan enää puolueetonta oikeuskäsittelyä?

Jos Niinistö viittaa verkkomedian sananvapauteen, se onkin ainut media, jonne ei toistaiseksi poliittinen valta ylety. Tosin aikomuksia senkin suitsemiseksi on esitetty Suomessa. Verkkorikollisuutta voisi suitsia mutta sananvapautta ei missään tapauksessa. Verkkomedia on ainoa henkireikä ja hädänalaisten, virkamieskunnan uhrien hätähuudon kanava julkisuuteen.
Lain vastaisesti toimivat virkamiehet saisivat häiriintymättä jatkaa toimintaansa, kenenkään nostamatta esille vilpillisiä toimijoita ja toiminnan epäkohtia. Se olisi todella pöyristyttävä ajatus. Verkkomediassa voisi korostaa väitteitä tukevien dokumenttien esilletuomista. Perusteettomat ja taustattomat ”heitot” ovat alatyylistä verkkopopulismia, törkypuhetta, eivätkä ansaitse verkkoasiakkaan huomiota.

Onko Niinistö tullut aiheessa julkisuuteen tämän hyväveliverkoston painostamana, vaiko itseensä kohdistuneen kritiikin ajamana? En ole juurikaan nähnyt Niinistöä moitittavan satunaisia huhuja ja taustattomia ”heittoja” lukuun ottamatta.

Alkaako veliverkostoille tulla liian kuumat paikat? Eikö tämä juuri ole oikeusminiteriön korruptionvastaisen yhteistyöverkoston tarkoitus ja oikeusministeriön todellinen haastava tehtävä? Nurinkurista tosin on, että OM on miehitetty ja johdettu poliittisin perustein. Oikeusvalvonta ei valvo kansalaisen oikeuksia vaan suojelee vilpillisin ja jopa lainvastaisin keinoin toimivaa, pääosin poliittisin perustein valittua virkamieskuntaa ja erityisesti sen toiminnasta vastuullista johtoporrasta.

https://oikeusministerio.fi/korruptio

Miksi Suomen lakiin ei saada lisäystä GRECON vaatimaan (vuodesta 2002 alkaen) vaikutusvallan väärinkäytön kriminalisoimiseksi? Siksikö, että erinomainen virassa etenemisen, ja muun aineettoman korruption vaikutusmahdollisuus tukittaisiin poliittisilla mandaateilla toimivilta virkamiehiltä ja poliitikoilta.
Lakia yritettiin saada aikaan 2015 mutta lausuntokierroksen kommenttien vähemmistö sai kaadettua ehdotuksen Onko tämä nykysuomalaista demokratiaa?

https://oikeus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/ehdotuslausunnollekorruptiotatorjuttaisiinkriminalisoimallavaikutusvallanvaarinkaytto.html

 

VIRKAMIESTEN JA OIKEUSLAITOKSEN EDUSTAJIEN KUNNIAA LOUKKAAVIA TAPAUKSIA JA IHMISOIKEUSRIKKOMUKSIA

(materiaalia lakia kunnioittavan oikeuslaitoksen edustajan tutkittavaksi)

http://www.jyrkinen.fi/mietteet/korruptio-suomessa.html sivulla on Jyrkisen keräämäänsä ansiokasta linkkikokoelmaa rakenteisen korruption tapauksiin Suomessa. 2019-2021-

Useita rakenteellisen korruption tapauksia ja artikkeleita aiheesta

https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/121/

Etelätuonti Oy:n omaisuudenriisto, oikeuslaitoksen ja oikeusvalvonnan hyväveliosaston masinoimana. Laaja taustamateriaali joka todistaa viranomaisten ja tuomarien väärinkäytökset.

http://etelatuonti.fi/OIKEUS/hakemisto.html

Vaasan Yliopiston tutkimus rakenteellisesta korruptiosta

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-740-8.pdf

Oikeusministeriön "ilmoita korruptiosta" -sivusta kirjoitettu kommentti

http://lehikoiselleoikeutta.blogspot.com/…/oikeusministerio…

Itse ilmoitussivun osoite: Kannattaa kokeilla jos tarvetta ilmenee joka tapauksessa ja kertoa palautetta, miten se käytännössä toimii. Tapahtuuko asioille mitään vai haudataanko ilmoitukset vanhaan "maan tapaan". Oma kokemukseni on tuo jälkimmäinen. Meneehän ilmoitukset juuri niille samoille toimijoille, jotka ovat menettelytapavirheen tehneet.

https://korruptiontorjunta.fi/ilmoita-korruptiosta#EOA-OKA

Helsingin kaavoituksesta tehty kantelu (korruptiontorjunta.fi kautta) Ensimmäinen ilmianto ei toiminut, vaikka virkamiehet olivat valmistelussa vastoin lakia ja hyvää virkamiestapaa toiminut jo tässä valmistelun vaiheessa. Rikos oli jo tapahtunut, mutta oikeusasiamies vetosi kaavan hyväksymisprosessin päättymiseen. Ilmeisenä tarkoituksena oli vanhentaa valitusaika, kuten maan tapana on. Täätäkään virkavirhettä ei koskaan tutkittu valituksista ja tausta-aineistosta huolimatta. Lue seuraava n linkin teksti.

http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2019/05/
Lopputulos valituksesta oli seuraava:
https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2021/10/milla-perusteella-oikeusasiamies-jattaa.html

Apulaisoikeusasiamies vaikuttaa olevat varsinainen valitusten torppari. Kenities hän on ansaitsemassa takaisin veljen/sisaren palvelustaan. Hänen maakaupoissaan olisi riittänyt aihetta poliisitutkintaan mutta merkillisellä tavalla poliisi ei nähnyt tilastokeskuksen maanhintatilastoja, vaan keksi (ilmeisesti omasta päästään) maalle hinnan, jolla saatiin kaupan hyöty mitätöityä ja poliisitutkinta estettyä.

Tapaus on kuvailtu Iltalehdessä: https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016080121983838
Poliisin maanhinta-arvion "harhautushyöty" oli 300 euroa. Tilastokeskuksen tilastoon perustuen hyöty onkin ihan toinen. Noin 28.000 euroa, joka ei ole enää vähäinen, ja täyttäisi oletettavasti vaikutusvaltaisessa asemassa olevan virkamiehen (naisen) tahallisen myyjän harhauttamisen ja poliisitutkinnan kriteerin.
Tontin arvon lähde: Maanmittauslaitoksen raportti olisi ollut poliisille vapaasti saatavissa osoitteessa: https://www.maanmittauslaitos.fi/…/kiinteistojen…
https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio/posts/3358628247592876

YLE uutiset 4.5.2017 Hannele Leiwo: Salailua ja sukulaisten suosimista – kansalaistutkimus raapaisi suomalaisen korruption kiiltokuvaa https://yle.fi/uutiset/3-9593208

Uusi Suomi Puheenvuoro 23.4.2017 Sibil Yanev: Rakenteellisen korruption hintalappu - n. 2 500 milj. / vuosi

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031…

Täsä artikkelissa on useita tapauksia listattuna: Kemiran myynti, Digita / YLE, Caruna Suomi Oy ja käsittelyn ulkopuolelle jäivät vielä: Olkiluoto 3, Talvivaara, Kreikan ja Espanjan tuet (vain 5% mennyt varsinaisiin tukiin, kenen/keiden taskussa on 95% rahoista?), Destia, Finnavian johdannaisskauppa, Länsimetro. Julkisrahaa vaikuttaa olevan vapaasti saatavilla kepulitoimijoille. Aina joku "korruptoitavissa" oleva virkamies toimii avokätisenä jakelijana omaa etuaan ostaen muodossa tai toisessa.

Uusi Lahti kertoi 11.5.2016 Tommi Bergin äänellä: Mitä on rakenteellinen korruptio

https://www.uusilahti.fi/…/Mit%C3%A4-on-rakenteellinen…

Oikeusministeriön Koruuption vastainen yhteistöverkosto vaikuttaa tulostensa kautta  hampaattomalta lumetoiminnalta.

http://oikeusministerio.fi/hanke?tunnus=OM050:00/2017

Näin toimii korruptio Suomessa 06.08.2016 klo 9:37 Iltalehti. IL esittelee kymmenen esimerkkiä suomalaisesta korruptiosta.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016080622011629

suomi24keskustelusta kommentti rakenteelliseen korruptioon linkkeineen. Siinä veromaksajien rahat jaetaan "HERRASVÄELLE" Bonukset päälle 50 000€.

https://www.uusisuomi.fi/…/250065-300-000-eu-palkkaa…

Ville Pöntysen ja Valviran tapaus.

https://villepontynen.blogspot.com/…

Valviran kritisoiminen herättää pelkoa

https://valtiovaltiossa.wordpress.com/…/valviran…/…

SOTEN rahastusmainingit loiskuavat vielä pitkään

https://demokraatti.fi/uusia-paljastuksia-sotesopasta-hs…

Professorit kritisoivat Suomen oikeuslaitosta (kommentit artikkelista Seura-lehdessä)

https://lehikoiselleoikeutta.blogspot.com/…/professorit…

Hesarin artikkelinkommenti kahdesta Supon toiminnan "laillisuuden valvojasta"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006012252.html

Pöyristyttävän "vanhuskandaalin" painaminen villaisella valtakunnansyyttäjän toimesta

https://yle.fi/uutiset/3-10641812…

Sirpa Karpinjoen omaisuuden ryöstö Kaarinan kaupungin viranomaisten yhteistyöllä

https://www.facebook.com/hannu.lehikoinen.56/posts/250015308504119

EIT:n (Euroopan Ihmisoikus Tuomioistuin) merkityksen lakkaaminen väärien tuomioiden oikaisuväylänä

https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio/permalink/1840055432783506/

Korruptiota Karhuryhmässä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005932346.html…

Vakuutusyhtiö on myös ahneutensa huipulla virkamiesten avustamana. Jari Komulaisen tapaus Klaukkalassa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201705262200156530

Helsingin raideliikenteen hyödyt ja hinta analysoituna. Kenen pussista luulette rahat otettavan? Ja minne rahat ohjautuvat?

https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio/permalink/1825381804250869/

Poliisien kommentteja korruptiosta

https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio/permalink/1563152327140486/

Suomen suurin "jolkkaus" - lue "varkaus" (kimmoleaks.fi) on poistunut verkosta mutta onneksi artikkeli on arkistossa)

Ns. ”tasoitusvastuurahaston” (lainarahaa) siirto vakuutusyhtiöiden taskuihin.

http://archive.is/wdIFK

Rakentamisen musta kirja (Rakennuslehti), "Rötösherroja ja kartellien solmijoita"

https://www.rakennuslehti.fi/…/rakentamisen-musta-kirja…/…

Usko oikeuslaitoksen laillisuusvalvontaan horjuu (Erkki Aho)

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/…/usko-oikeuslaitoksen…

KRP tutkii korruptioepäilyä, jonka takia oikeusministerin avustaja irtisanoutui . Iltalehden artikkeli.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201804042200854139

Hyvävelitoimintaa rakennusvalvonnassa

http://etelatuonti.fi/OIKEUS/rakennusvalvonta.html

Suomen Kuvalehden artikkeli "Virhe" kommentoituna

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/716/

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/718/

Vaikutuskeskittäjä "Nalle Wahlroos"

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/721/

Kuka hyötyy lakisääteisestä tapaturmavvakuutuksesta?

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/722/

Panamapaperit MOT

https://yle.fi/…/panaman-paperien-avulla-keratty-miljardi…

Vaalitukiselvitys 2019 MOT

https://yle.fi/…/mot-selvitti-piiloon-jaavaa-vaalitukea…

Vaalirahaa ja salarahaa 2019 MOT

https://areena.yle.fi/1-4530602

Rahanpesua Nordean kautta MOT (muistuttaa Panamavuotoa- Verottajan suhtautuminen luultavasti yhtä löperöä)

https://yle.fi/…/miljoonat-kulkivat-seychellilaisen…

Finanssivalvonnan ulkoistettua näennäisvalvontaa. Johtokunta koostuu rahamaailman vaikuttajista, joilla saattaa olla erittäin puolueelliset mielipiteet ja katselusuunta, kun rahavirtoja ulos Suomesta pitäisi valvoa? Finanssivalvonta on nykyään ulkoistanut pääosin valvonnan pankeille. Pukeille kaalimaan vartijoina.
https://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2016/04/onko-fivan-selvitys-vain-kansalaisten.html

Ketkä Suomea todellisuudessa johtavat ja hallitsevat? Iltalehti 19.2.2013

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/723/

Vakuutuslääkäreistä kertova "kahden lääkärin loukku"

http://ajankuva.blogspot.com/…/yhteenvetoa-nelikantaisesta…

Nimitykset mutta millä ansioilla? Anni Sinnemäestä Helsingin apulaispormestari. Mari Puoskari Pöyryn johtoon.

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/778/

HS 19.1.2017 Jättimäinen korruptioepäily. Laitehankinta petos

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/781/

RKP:n tukirahoitus

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/784/

Hansel-kilpailutuksissa runsaasti veivauksia (henrido - otakantaa.fi)

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/1596/

ETVK Eettisten sääntöjen tiedotus- ja valvontakeskus

https://www.facebook.com/EettistenSaantojenValvontaRy/posts/643506562464051

MTV uutiset: Hyytävä raportti Suomesta: Korruptio saa rehottaa rauhassa 24.6.2015

https://www.mtvuutiset.fi/…/hyytava-raportti…/5198892

Pääministeri Sipilä keinottelijana

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/1913/

http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/…/tukimiljonaa…

Sotemiljoonat valuvat ulkomaille (Finanssivalvonta, ohoi!)

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005137560.html

Sipilän haastattelu 27.1.2019

https://areena.yle.fi/1-50048317

ESPERICAREN rahavirrat (Finanssivalvonta, ohoi!)

https://yle.fi/uutiset/3-10616935

https://www.mtvuutiset.fi/…/kohuyhtio-esperi-caren…/7259938

Talouselämä (2017) Terveydestä tuli miljardipeli: (Finanssivalvonta, ohoi!)

https://www.talouselama.fi/…/ab3fc0e6-8864-31ae-9ec1…


Wikipedia Attendo (2018): https://fi.wikipedia.org/wiki/Attendo myi Terveystalolle palvelunsa:

https://www.attendo.fi/…/attendo-myy-suomen…


Mehiläisen johdolla miljoonaosakkeet Luxemburgissa (IS 2018): (Finanssivalvonta, ohoi!)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005498858.html

Rakenteellinen korruptio ja oikeusministeriö

http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/…/rakenteellin…

"Lamatalkoon" Palkat nousivat eduskunnassa

http://www.mtv.fi/…/kansanedustajien-palkkion…/5839038

Politiikan korjaussarja: Kaikilta muilta leikattiin paitsi kansanedustajilta!

http://www.mtv.fi/…/politiikan-korjaussarja…/5770374

Nordea ei löydä veronkiertoa

http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.com/2016/07/

Jotta aihetta käsiteltäisiin riittävän laajasti mennään 90-luvun lamavuosien ongelmiin.

http://valtuustoaloite.blogspot.com/…/valtiopetoson…

Kimmo Leino (otakantaa) oikeusloukkausten uhreista

https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommentti/713/

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimus 2010-luvun korruptiosta on erittäin valaiseva. Mitä kaikkea tehdään korruption avulla, ketkä tekevät ja miten.

https://www.theseus.fi/…/97281/POLAMK_Raportti_115_web.pdf…

OECD:n lahjonnan vastaisen työryhmän mukaan, vuonna 2016, kuuden vuoden takaisista 19 suosituksesta vain 6 on Suomessa pantu toimeen. Ketkä vastustavat korruptiota estävää toimintaa? No poliitikotpa hyvinkin. Ne henkilöt jotka nyt nauttivat oikeusvalvonnan tarjoamaa "lainsuojaa" suhmuroinneissaan.

Kirja joka avaa silmät sille, mitä Suomessa tapahtuu ja ei tapahdu: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/arvo…/artikkeli-1.415069

FaceBook Grouppi jossa jaetaan tietoa ja artikkeleita rakenteellisen korruption tapauksista Suomessa.
https://www.facebook.com/groups/rakenteellinenkorruptio/?multi_permalinks=2038312876291093&notif_id=1611858577376138&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti