Suomen Kuvalehti 4/2020 kertoo artikkelissaan "Kultaiset kahleet" Jarno Liski, että Kiinalainen raha ostaa EU:n populistien kautta vaikutusvaltaa EU:ssa. Myös Austraalian tiedustelupalvelu on varoittanut austraalialaispoliitikkoja, ottamasta rahaa kiinalaisilta.
Suomalais-Persuille kelpaa myös kiinalainen vaalituki ja sen kautta avataan vaikutus- ja vakoilutie Suomeen. Onko populistiporukka tietoisia, että raha ei liiku ilman vastinetta. Vastineeksi realisoitui osakkuus kiinalaisten perustamassa Realmaxissa jonka toiminnan tarkoitus, rahoitus ja taustat ovat artikkelin mukaan erittäin epäselvät.
Ei riitä, että suomalaispoliitikot myyvät itsensä suomalaisyrityksille, he kauppaavat itsensä kenelle tahansa, joka rahaa heille ojentaa. Kohta on epäselvää, mikä yritys tai valtio omistaa päätäntävallan ja missä asioissa Suomessa? Kiinalaisrahan avustamat Mika Niikko ja Ville Vähämäki ovat joutuneet selittelemään Kiinayhteyksiään.
SK: "Niikon asema ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana antaa kuitenkin aihetta ottaa vakavasti kysymykset kiinalaisten kanssa tehtävän yhtistyön luonteesta".
Liski ottaa hieman takapakkia väitteistään: "On ennenaikaista arvioida, onko ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toimivan Niikon ja kansanedustaja Vähämäen Kiinan-kuvioissa kyse jonkinlaisesta Kiinan valtioon kytkeytyvästä vaikuttamisoperaatiosta." Jos ei suorastaan valtioon, niin ainakin yhteen kiinalaiseen yritykseen, voidaan vaikuttamisyritys kytkeä. Miksi Niikko poisti vaalirahoitusilmoituksestaan kiinalaisen sponsorinsa nimen?
Kiinan vaikutusvallan lisääntyminen ostettujen poliitikkojen kautta EU:ssa, nostattaa niskakarvat pystyyn. Kiinalla on, SK:n artikkelissa esiintuodun, Washington Post-lehden väitteen mukaan, veto oikeus EU päätöksissä Kreikan kautta. Kreikka on kiinalaisten lieassa, Kreikan suurimman sataman omistajana. TS. ainakaan mitään Kiinan vastaista päätöstä ei tulla saamaan läpi EU:ssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti