keskiviikko 15. tammikuuta 2020

PUOLUEEELLISTA kaavoitusta?


YLE Uutiset 15.1.2020: "Taistelu huvila-alueen rakentamisesta jatkuu Helsingissä – hallinto-oikeus hylkäsi valitukset kaavasta ja apulaispormestari Sinnemäen esteellisyydestä Meilahden huvila-alueen kehittäminen viivästyy, koska osa asukkaista hakee valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta."

Kyseessä on kiista, epätasa-arvoisesta kaavoituksesta. Osapuolena on poliitikkojen tuttuja ja yksi poliitikko. Näinhän se kaavoitus toimii. Vastapuolella on yksityishenkilöitä.
Helsingin hallinto-oikeudesta on tullut kaavavalituksesta hylkäävä päätös, vedoten Sinnemäen toisen polven esteellisyyden "merkityksemättömyyteen". Vaikka Sinnemäki olisi toisen polven esteellinen, voidaan olettaa, että hänellä on vahva vaikutusvalta oman puolueensa jäseniin, jotka ovat mukana päätöksen teossa. Hallinto-oikeus on  irti realimaailman tavoista toimia, tai sitten se on siinä mukana itse puolueellisena tahona.
Poliittinen vaikutusvalta on voimakas, oltaisiinpa sitten kuinka kaukana lopullisesta poliittisesti valitusta päättäjästä, saman puolueen sisällä. Toisinaan jopa yli puoluerajojen, koska "lehmäkaupat" kuuluvat kiinteänä osana politiikkaa. "Autan nyt sinua, niin sinä autat sitten minua".
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun poliittinen mandaatti vaikuttaa kaavoitukseen tai rakennuslupiin puolueellisesti.

Oikeudenmukaisuuden juopa levenee jatkuvasti, yhä enemmän, kahtia jakautuneen kansamme keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti